Yksikkövastaava Aki Jauro työskentelee Tampereella. Pirkanmaalla on 14 talous- ja velkaneuvojaa, joista yhden toimipaikka on Akaassa.
Talous- ja velkaneuvonta (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Riippuvuudet usein velkojen taustalla

Minna Mäkelä

Talous- ja velkaneuvonta siirtyi vuoden alussa oikeusaputoimistojen hoidettavaksi eli valtiolle. Pirkanmaalla sarkaa hoitaa 17 työntekijää, joista 14 on varsinaisia talous- ja velkaneuvojia. Yksi heistä työskentelee Akaassa ja 13 Tampereella. Yksikkövastaava Aki Jauro kertoo, että vuodessa uusia asiakkaita kirjataan Pirkanmaalla 1 500. Akaassa 3–5 asiakasta viikossa.

Talous- ja velkaneuvontaan otetaan yhteyttä tavallisimmin silloin, kun kuluttajaluottojen – vikavippien ja pitempiaikaisten luottojen – hoitaminen on karannut käsistä. Uusia luottoja on otettu vanhojen hoitamiseksi ja niitä kaikkia yritetään maksaa yhä huonommalla menestyksellä.

Velkaa voi olla kymmeniä tuhansia, helposti jopa satatuhatta.

Lue lisää Urjalan Sanomista 3.10.2019 tai jo keskiviikkona digilehdestä kello 19 alkaen.