Matkailu, visit Urjala (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Visit Urjala-sivusto kokoaa matkailun

Mikko Niininen

Valtuustosaliin kokoontui torstaina iltapäivällä vajaat parikymmentä matkailualan toimijaa. Tapaamisen tarkoitus oli keskustella matkailun kehittämisestä Urjalassa sekä saada matkailun parissa työskentelevät verkostoitumaan.

Tilaisuuden aluksi projektipäällikkö Jani Grönroos esitteli Pure Pirkanmaa – yritykset edellä -hanketta, jota hallinnoi tamperelainen Ahlman. Hankkeen tavoite on, että myös muut Pirkanmaan kunnat pääsisivät osallisiksi matkailijavirrasta, joka tällä hetkellä keskittyy Tampereelle. Grönroos esitteli urjalalaisille lisäksi yritysryhmärahoitusta, joka on uusi hankerahoituksen muoto.

Keskusteluosuuden aluksi elinkeinoasiamies Satu Sarin kertoi, että kunta on parantamassa sähköisiä palvelujaan, mihin liittyen työn alla on oma verkkosivusto matkailulle. Visit Urjala-nimi on jo varattu tarkoitusta varten. Sarinin mukaan sivuston sisällön luomisessa kaivataan nyt alan yrittäjien aktiivisuutta. Sivusto on tarkoitus ottaa käyttöön keväällä.

Näkyvyyttä ja tunnettavuutta kaivattiinkin lisää useammassa puheenvuorossa niin Nuutajärvelle kuin koko kunnallekin. Lokakuussa matkailun vaikutuksista kunnille saadaan tarkkaa ja konkreettista tietoa, kun Pure Pirkanmaa-hankkeen puitteissa julkaistaan kunnittain koottu selvitys matkailun suorista ja epäsuorista vaikutuksista verotuloihin.

Lue lisää Urjalan Sanomista 12.9.2019 tai digilehdestä jo keskiviikkona kello 19.

Kuva: Projektipäällikkö Jari Grönroos kertoi urjalalaisille matkailualan toimijoille maakunnallisesta hankkeesta, jonka on tarkoitus ohjata Tampereelle suuntautuvia matkailijoita tutustumaan myös muihin Pirkanmaan kuntiin.