Viime viikon torstaina lintutorniin piti vielä kiivetä tikkaita myöten, mutta portaat olivat viikonlopun talkoiden työlistalla. Erkki Koposen mukaan lintuharrastajat ovat jo kyselleet Nuutajärven tornia kevääksi.
nuutajärven lintutorni, nuutajärvi (muokattu 18.8. 11:52) Urjalan Ylläpito

Nuutajärvelle nousi lintutorni

Mikko Niininen

Nuutajärvellä on pidetty talkoita elokuun puolivälistä lähtien aina viikonloppuisin. Talkoiden tavoitteena on rakentaa lintutorni Nuutajärven länsipäähän lähelle kartanoa.

Ensimmäisiin talkoisiin osallistui peräti 24 henkeä.

– Isoin työ oli kantaa tarvittavat rakennustarvikkeet rantaan. Ensimmäisissä talkoissa tehtiin muun muassa tornin perustukset ja pystytettiin pilarit, kertoo lintutornin puuhamies ja suunnittelija Anders Koponen.

Torni on pystytetty aivan rantaruovikon reunaan, joten maahan kaivamisen sijaan perustuksina toimii ponttoonilautan tapainen kannatteleva rakenne. Maaperä torni alla on mutaa – ja sitä riittää noin kahdeksan metrin verran.

Ensimmäisen talkooviikonlopun jälkeen rannassa on pidetty pienemmän kokoluokan rakennustalkoita, joissa on laitettu torniin lattia, kaiteet ja portaat sekä nikkaroitu valmiiksi pitkospuut perille vievän polkuosuuden loppumatkalle. Lintutorni tulee olemaan vapaasti kaikkien käytettävissä.

Lintutornin ohella Nuutajärven kartanon maille on rakennettu loppukesästä myös kosteikko, jonka tarkoitus on hillitä järveen päätyvää ravinnekuormaa.

Lue lisää Urjalan Sanomista 5.9.2019 tai digilehdestä jo keskiviikkona klo 19.