Pirkanmaan palkinto (muokattu 18.8.2022) Urjalan Ylläpito

Pirkanmaan palkinto silmätutkijoille

Pirkanmaan palkinnon saivat tänä vuonna Tampereen yliopiston Silmäryhmän johtaja, professori Heli Skottman ja tutkijatohtori Anni Mörö.

Palkinnon perusteena ovat merkittävät lääketieteelliset innovaatiot, muun muassa silmän sarveiskalvon tulostaminen elävistä soluista 3D-biotulostimella ensimmäisenä maailmassa.

Maakuntahallituksen myöntämän palkinnon luovuttivat Pirkan päivän iltavastaanotolla Tampere-talossa sunnuntaina maakuntavaltuuston puheenjohtaja Sofia Vikman, maakuntahallituksen puheenjohtaja Roope Lehto ja maakuntajohtaja Esa Halme.

Pirkanmaan palkinto on taiteilija Markku Salon tekemä Valkohäntä-pronssiveistos ja 7 000 euron rahapalkinto maakuntaneuvos Jussi V. Niemen rahastosta.

Palkinto myönnetään yksityiselle henkilölle, yhteenliittymälle tai yhteisölle Pirkanmaan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä, joka on edistänyt maakunnan tunnettuisuutta, identiteettiä tai elinolosuhteiden kehittämistä tai toiminnasta, joka on kohdentunut aivan erityisesti hyödyksi Pirkanmaan maakunnan asukkaille.

Pirkanmaan maakuntaeläin valkohäntäkauris on vertauskuva nuorelle maakunnallemme, joka hakee paikkaansa, mukautuu muuttuviin olosuhteisiin ja löytää aktiivisella toiminnalla menestystekijät.