Projektityöntekijä Laura Jalonen (vas.) aloitti Pentinkulman päivien järjestelyt jo tammikuussa, Elina Sallinen on toiminut projektisihteerinä kesäkuun alusta lähtien.
pentinkulman päivät (muokattu 25.8.2022) Urjalan Ylläpito

Rakkauskirjeiden kuvittaminen kesän mukavin työ

Mikko Niininen

Pentinkulman päivät käynnistyy sunnuntaina aiemmista vuosista poikkeavalla tavalla, kun yleisö voi seurata avajaisia tapahtuman sosiaalisen median kanavien kautta.

Digitaalisiin video- ja kuvateoksiin on kerätty sekä kirjailijoiden että urjalalaisten ajatuksia rakkaudesta. Rakkauskirjelaatikkoon pudotettiin reilut 20 tekstiä kahtena perjantaina Urjalan torilla sekä Kahvila Rotinassa.

Rakkauskirjeiden videot on kuvannut projektisihteeri Elina Sallinen ja projektityöntekijä Laura Jalonen. Sallisen mielestä avajaistapahtuman kokoaminen on ollut kesän mieluisin työtehtävä.

– Sitä tehdessä on tuntunut eniten siltä, että tekee tapahtumaa. Lisäksi kirjeiden katselemisesta tulee iloinen olo. Olisi kiva saada tekstien tunnelma välitettyä visuaalisesti videoilla.

Sallinen opiskelee Jalosen tavoin yleistä kirjallisuustiedettä Turun yliopistossa ja suorittaa opintoihinsa kuuluvaa harjoittelua Pentinkulman päivien projektisihteerinä. Koski Tl:ssä varttunut Sallinen kertoo, että lukeminen ja kirjallisuus ovat kuuluneet hänen elämäänsä lapsesta saakka.

– Kahdeksanvuotiaana päätin, että pitää ryhtyä kirjailijaksi, kun tuntui, että olin jo lukenut kaikki hyvät kirjat kirjastosta.

Pentinkulman päivien järjestelyjen hektisin aika sijoittui Sallisen mukaan heinäkuun alkuun. Nyt kaikki alkaa olla valmista. Tapahtuman ohjelmasta projektisihteeri nostaa esille torstain keskusteluillan, jossa kirjailija Laura Lindstedt ja kirjailija-professori Jaakko Hämeen-Anttila pohtivat, miten halun saa sanoittaa.

Viikon tapahtumiin on vielä lippuja saatavilla. Päätössunnuntain kirkkokonserttiin haluavien on kuitenkin syytä pitää kiirettä.

– Waltteri Torikan konserttiin ei välttämättä jää lippuja ovella myytäväksi, Jalonen toteaa.

Sääennustusten mukaan Pentinkulman päiviä vietetään ensi viikolla lämpimässä ja jopa helteisessä ilmanalassa. Järjestäjien mukaan olosuhteisiin varaudutaan lisäämällä ensiapuhenkilöstön määrää ja vesipisteitä.

Lue lisää Urjalan Sanomista 25.7.2019 tai digilehdestä jo keskiviikkona kello 19.