Urjalan Palloseuran T13 joukkue vuonna 2018, vasemmalta ylhäältä: Esko Ojala (valmentaja), Anniina Vesala, Kerttu Nissi, Saara Tallbacka, Viivi Välimäki, Peppi Vehmaa, Marjut Viholainen (joukkueenjohtaja), vasemmalta alhaalta Maija Oksa, Siiri Pohjamies, Miina Paija, Emma Viholainen. Kuvasta puuttuvat Aliina Koivula, Leena Hakala, Iiris Hämäläinen, Maisa Sundell, Nuppu Kuisma, Anni Mäkelä, Vilja Välimäki ja Julia Jalo.
Urjalan Palloseura (muokattu 25.8.2022) Urjalan Ylläpito

Junioreilla vahvaa tekemistä

Joona Paija

Urjalan Palloseuran T13-tytöt ovat hurjassa vireessä. Kevätkautensa liigassa aloittanut, ja sen voittanut, joukkue nousi syyskaudeksi välisarjan kautta alueliigaan, joka on kovin taso mitä tämän ikäisille on.

– En tiedä onko aiemmin mitään tämmöstä UrPS:in historiassa tapahtunut, naurahtaa joukkueen valmentaja Esko Ojala.

Viime vuonna Tampereen piirin mestaruuden voittanut joukkue aloittaa syyspelinsä 23. heinäkuuta, jolloin vieraspelissä vastaan asettuu Paimion Haka.

– Mielenkiintoisia, mutta vaikeita pelejä on luvassa, kertoo Ojala.

Vaikka henkilökohtainen taitotaso ei aina välttämättä ole Ojalan mukaan aivan samalla tasolla vastustajien kanssa, on tytöillä vahva taistelutahto, ja yhteishenki.

P14, eli -04 ja -05 syntyneet, pojat aloittivat kauden vahvasti olemalla kevään sarjassaan toisia. Syyskaudelle he nousivat ylempään lohkoon. Peruuntumisten myötä olisi heillä mahdollisuus myös liigaankin ollut, mutta tasoerot olisivat voineet nousta liian korkeiksi.

-07, -08 ja -09 syntyneistä tytöistä koostuva T12-joukkue taisteli tiensä kevätsarjansa kuudenneksi. Vaikka joukkueessa pelaa selkeästi nuorempia tyttöjä isojen paikkakuntien vastustajiin nähden, se ei menoa haittaa.

Nuoremmissa junioreissa keskitytään pelien lopputulosten sijaan yksilötason taitojen ja joukkuepelin kehittämiseen.

Lue lisää Urjalan Sanomista torstaina 18.7.2019 tai digilehdestä jo keskiviikkona kello 19.