Piia Nikkilä (oik.) hoitaa Pässinpään popup-myymälää kesän ajan yhdessä tyttärensä Inna Salmisen kanssa.
käsityöt, Nuutajärven lasikylä (muokattu 25.8.2022) Urjalan Ylläpito

Puukonttorista tuli pehmeiden materiaalien talo

Mikko Niininen

Nuutajärven Lasikylän Puukonttorissa toimii ainakin kesän ajan kolme myymälää, joissa on kaupan muun muassa erilaisia tekstiilejä, neuleita, huovutustöitä, kotimaisia villalankoja, mattoja, sisustustavaroita, keramiikkaa, viherkasveja, paikallisia käsitöitä ja vaatteita.

Tekstiiliartesaani Piia Nikkilä hoitaa iittalalaisen Pässinpään popup-myymälää. Nikkilä muutti Nuutajärvelle kesäkuun alussa. Puukonttorin takahuoneesta löytyivät myös työtilat, jonne on tulossa kangaspuut sekä muut tarvittavat laitteet. Nikkilän omia töitä ei tosin ole tällä hetkellä myymälän puolella kaupan, sillä hänen päivänsä ovat sujuneet viime aikoina myymälän käynnistämisen, muiden töiden ja opiskelun parissa.

Nikkilän työt ovat useimmiten käyttötekstiilejä, kuten esimerkiksi pöytäliinoja tai mattoja, jotka valmistetaan asiakkaan omia tekstiilejä kierrättämällä. Nikkilä ei tosin kaihda erikoisempienkaan materiaalien kokeilemista.

– Olen tehnyt ministeri Annika Saarikolle työhuoneen maton eduskuntaan hänen vaalimainoksistaan. Lisäksi parhaillaan on työn alla matto, joka on menossa Kivikylän makkaratehtaalle. Maton raidat on tehty suolimuovista, Nikkilä kertoo.

Luonnonläheiset materiaalit, kuten villa ja pellava ovat Nikkilälle mieluisia. Ekologisuus on hänelle elämäntapa.

– Kierrätän kotona jätteet ja ostan mahdollisimman vähän uutta. Haluan viestittää toisillekin, että vaihtoehtoja on.

Lue lisää Urjalan Sanomista 4.7. tai digilehdestä jo keskiviikkona kello 19!