Isäntä Tero-Pekka Henell ja Nuutajärvi lasisoi-tapahtuman taiteellinen johtaja Johanna Almark tuovat musiikin Lasikylän näyttelyhalleihin päivän ajaksi. Lasityöt tuovat luovan lisän akustiikkaan.
lasitaide, musiikki, Nuutajärven lasikylä (muokattu 25.8.2022) Urjalan Ylläpito

Säveliä lasiteosten äärellä

Mikko Niininen

Lauantaina 13. heinäkuuta Nuutajärven Lasikylässä soi musiikki. Tarkalleen ottaen kyse ei ole kuitenkaan musisoinnista, vaan lasisoinnista, kun Nuutajärvi lasisoi-tapahtuma yhdistää lasin, musiikin, luonnon ja hyvän ruoan kesäiseksi kattaukseksi.

– Nuutajärvelle oli helppo tuoda musiikkia, sillä täällä on upeita akustisia miljöitä ja tunnelmaa jo sinänsä. Minulle on aina ollut tärkeää, että musiikilla on jokin funktio, ja että se tuodaan sinne, missä ihmiset ovat, kertoo tapahtuman taiteellinen johtaja Johanna Almark.

Lasi on äänetöntä taidetta, mutta musiikin avulla siihen on Almarkin mukaan mahdollista lisätä uusi ulottuvuus. Toisaalta taiteenlajeilla on myös yllättävän paljon yhteistä.

– Musiikki on lasin tavoin läpikuultavaa. Siitä löytyy lisäksi erilaisia muotoja kuten lasista, Almark kuvailee.

Kauniisti valaistut näyttelyhallit toimivat jo itsessään näyttävinä estradeina esiintymiselle, mutta lasilla on itse asiassa käytännöllisempikin rooli soinnin suhteen.

– Näyttelyiden lasityöt osallistuvat konsertteihin, sillä lasi parantaa entisestään tilojen akustiikkaa, tapahtuman isäntä Tero-Pekka Henell huomauttaa.

Lue lisää Urjalan Sanomista 27.6.2019 tai digilehdestä jo keskiviikkona kello 19.