Mökkiläinen Liisa Riekki kertoo nauttivansa Urjalan vesistöjen lisäksi myös kulttuuritarjonnasta. Pentinkulman reitti, Pentinkulman päivät, Nuutajärven lasikylä ja Urjalan kirjasto ovat hänen suosikkejaan.
mökkeily, Rutajärvi (muokattu 25.8.2022) Urjalan Ylläpito

Liisa Riekki viihtyy Rutajärvellä ympäri vuoden

Riitta Lehtimäki

Oopperan ja baletin viestintäjohtaja Liisa Riekki osui sattumalta Urjalaan vuonna 2005. Rutajärven rannassa ollut mökki on siitä saakka ollut hänellä ahkerassa käytössä.

– Ihan rannassa sijainnut sauna teki vaikutuksen. Olen kova uimaan ja saunomaan. Kun saunan edessä vielä avautui vapaa järvenselkä, olin myyty. Alkoivat kovat hintaneuvottelut, sillä budjettini ei tahtonut millään riittää uudehkoon, talviasuttavaan mökkiin, Liisa Riekki sanoo.

Aluksi talvimökkeily ei kuulunut lainkaan suunnitelmiin, mutta kun talvilämmin mökki tuli hankittua, mökkiä käytetään paljon: 80-90 vuorokautta vuodessa. Joulun tienoo, pääsiäinen ja juhannus kuluvat viikonloppujen ja loman lisäksi mökillä.

– Uin yleensä sulasta sulaan ja koko kuuman viime kesän olin vedessä niin, että arvelin jo naapureiden huolestuvan.

Lue lisää Urjalan Sanomien juhannuslehdestä to 20.6. tai digilehdestä jo ke 19.6. jo klo 19.