Urjalan vpk:n kalusto täydentyi viime viikolla vuosimallia 2011 olevalla säiliöautolla. Auton puikoissa vapaaehtoisen palokunnan päällikkö Antti Kivistö.
urjalan vpk (muokattu 25.8.2022) Urjalan Ylläpito

Pelastustehtäviä on ollut runsaasti

Heli Lehtelä

– Tänä vuonna meille on tullut tehtäviä tähän mennessä jo 63. Se on kovempi tahti kuin yleensä on ollut. Jos sama meno jatkuu, niin koko vuodelle tulee 130-140 tehtävää, kun niitä yleensä on ollut vuodessa vähän yli sata, Urjalan vapaaehtoisen palokunnan päällikkö Antti Kivistö laskee esitellessään vpk:n viime viikolla saamaa uutta säiliöautoa.

Silti pelastajien mielestä ei mitään erityistä syytä löydy tehtävämäärän kasvuun. Kivistön mukaan eniten pelastajia Urjalassa työllistävät tieliikenneonnettomuudet, pelti- ja peurakolarit. Pelastajat muistuttavat, että kesäaikaan kannattaa käyttää maalaisjärkeä avotulen tekemisessä ja seurata varoituksia ja kieltoja. Jos kiellon aikaan tekee avotulen, niin siitä on rikosoikeudellisessa vastuussa. Yleisesti käytössä olevat kertakäyttögrillit pitäisi aina muistaa sammuttaa kunnolla joko vedellä tai hiekalla tukahduttamalla.

Lue lisää 13.6.19 Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo ke klo 19 alkaen!