Josefina Taskinen, Laura Vuorinen, Aino Kontio ja Iiris Hämäläinen kiersivät laitteita kovalla tahdilla. Kuvassa tytöt Majakassa.
luokkaretket, Urjalan yhtenäiskoulu (muokattu 25.8.2022) Urjalan Ylläpito

Voittajavideo vei luokkaretkelle

Mikko Niininen

Urjalan yhtenäiskoulun 5B-luokka vietti toissaviikolla päivän Särkänniemessä. Kyseessä oli palkintomatka.

Yhtenäiskoulun 5B otti maaliskuussa voiton Särkänniemen järjestämässä kilpailussa, jossa etsittiin parasta sosiaalisen median onnittelupostausta 50 vuotta täyttävälle huvipuistolle. Palkinnoksi voittajat saivat luokkaretken.

Luokanopettaja Minna Perkiö kertoo, että idea kilpailusta tuli oppilaan vanhemmalta. Lapsille Perkiö lupasi, että nämä saisivat osallistua kilpailuun, mikäli musiikinopettaja Artturi Mäkelä lähtee mukaan projektiin. Siihen tarvittiin lopulta vain yksi ”ope, hei”-alkuinen kysymys.

Perinteiset luokkaretket on osin jättänyt historiaan yhtenäiskoulun uusi linjanveto sen suhteen, että koulutyöhön kuuluva tekeminen on tasapuolista kaikille.

– Ketään ei jätetä ulkopuolelle, eikä huoltajilta pyydetä rahaa. Sen suhteen on tehty linjanveto, vaikka uuden yhtenäiskoulun myötä vielä osin hakeekin sijaansa se, kuka saa retkeillä minnekin, Perkiö toteaa.

Särkänniemessä tiukkaa linjanvetoa ei tarvinnut harrastaa, sillä kaikki laitteet olivat saatavilla ja suunnitelma huvipuiston aukiolotuntien käyttämisestä tuntui olevan 5B:n oppilaille selvä: kaikkiin laitteisiin mennään tai ainakin mahdollisimman moneen.

Katso 5B:n voittoisa video osoitteessa: https://www.instagram.com/p/Bvl8Tspnf2d/

Lue lisää Urjalan Sanomien kesälehdestä 6.6.2019 tai jo keskiviikkona digilehdestä kello 19!