Vasemmalla puheenjohtajana vuonna 2017 Urjalan hevosurheilijoissa toiminut Riitta Kankainen. Pia Rekola hoitaa tällä hetkellä yhdistyksen sihteerin tointa ja harrastaa suomenhevosellaan Tepolla.
Urjalan Hevosurheilijat (muokattu 31.8.2022) Urjalan Ylläpito

Pyöreitä täyttävä Urjalan Hevosurheilijat valmistautuu tapahtumakesään

Heli Lehtelä

– Urjalassa on tosi paljon ammattitaitoa eri hevosurheilualoilla. Täällä on hirmu paljon yksityisiä talleja ja oikeastaan kaikille ratsastuslajeille löytyy harrastajia. Lännenratsastusta ei kukaan taida nyt tehdä, jutustelee Pia Rekola harjatessaan suomenhevostaan viikonlopun Krouvin ratsutilalla Urjalankylässä.

Rekola on aloittanut viime syksynä tänä vuonna 20 vuotta täyttävän Urjalan hevosurheilijoiden sihteerinä ja on oikeastaan varsin tyypillinen yhdistyksen jäsen: aikuinen, joka omistaa oman hevosen.

– Kyllä UrHu on alun perin perustettu oikeastaan suomenhevosharrastajille. Sillä tavalla me olemme erikoinen yhdistys, että meillä ei ole omaa ratsastuskoulua, eikä toiminta keskity yhden, niin sanotun kotitallin ympärille. Yhdistyksen kautta me yksityiset hevosharrastajat pystymme monipuolistamaan harrastustamme ja tapaamme muita samanhenkisiä.

Seuran nykyinen puheenjohtaja Anne Kuusela pohtii kaikessa seuran toiminnassa yhdistävänä tekijänä olevan vuodesta toiseen ihmiset, jotka jakavat saman innostuksen kohteen.

– Tänä vuonna seuran tavoitteena on saada tapahtumista matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja, jonne on helppo tulla; hevosen kanssa tai ilman. Kaikkia tarvitaan: kilpailijoita jotta tapahtumat järjestyvät sekä katsojia luomaan tunnelmaa. Kahvipannu lämpiää ja leipurit valmistautuvat. Lähitulevaisuudessa tiedossa olisi siis muutaman roposen päiväkahvit ja mukavia tapahtumia seurattavana, hän kertoo.

Lue lisää 18.4.2019 Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo 17.4. klo 19!