autoliitto, Liikenneturvallisuus (muokattu 31.8.2022) Urjalan Ylläpito

Operaatio Pajunkissa auttaa 50. kertaa

Tänä vuonna Autoliiton tiepalvelumiehet päivystävät tehostetusti pääsiäisliikenteessä jo 50. kertaa. Operaatio Pajunkissa järjestetään tänä keväänä kiirastorstaista pääsiäismaanantaihin 18.–22.4.

Autoliiton riveissä on nykyisin 135 aktiivisesti toiminnassa mukana olevaa vapaaehtoista tiepalvelumiestä, jotka ovat tuolloin tehostetussa valmiudessa lähdössä auttamaan tien päällä pulaan joutuneita.

Ensimmäisen Operaatio Pajunkissan aikaan pulaan joutuneita ohjeistettiin ilmoittamaan avun tarpeestaan nostamalla konepelti ylös. Myös viallisen ajoneuvon ohi ajaneilta toivottiin ilmoituksia
tiepalvelumiehen kohdatessaan. Nykyään toiminnan painopiste on muuttunut tiellä tai huoltoasemilla tapahtuvasta partioinnista pääasiassa kotoa käsin hoidettavaksi päivystykseksi.

Lähes jokaisella autoilijalla on matkalla mukana puhelin, jolla avun saa hälytettyä helposti. Operaatio Pajunkissan puhelinnumerona toimii Autoliiton yleisen tiepalvelun maksullinen numero 0200-8080. Numero kannattaa tallentaa valmiiksi matkapuhelimen muistiin, josta se on apua tarvittaessa helposti saatavilla.

– Olennaista on huolehtia siitä, että matkapuhelimessa olisi koko ajan mahdollisimman hyvin virtaa siltä varalta, että matka yllättäen katkeaa, Autoliiton yleisestä tiepalvelusta vastaava
koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen muistuttaa.

Vesalainen painottaa myös turvallista ajotapaa ja malttia. Riittävät tauot, reilu turvaväli ja tasainen nopeus edesauttavat turvallista perillepääsyä.

– Liikenteen jonoutuessa ohittelemalla ei juurikaan säästä aikaa – pikemminkin liikenne vain puuroutuu entisestään.