Mariia Herckman muuntautuu Viialan teatterin näyttämöllä rosvo Joonataniksi, Anita Ruuskanen esittää Kardemumman kaupungin makkaramestaria ja Anniina Tapioharju nähdään poliisimestarin vaimona.
urjalankylän kesäteatteri, Viialan teatteri (muokattu 1.9.2022) Urjalan Ylläpito

Kardemumman kaupunki imaisi Viialaan

Sini Ovaskainen

Ei ole tavatonta, että harrastajanäyttelijät seilaavat lähialueensa eri teattereissa. Näin sanovat urjalalaiset Anniina Tapioharju ja Mariia Herckman, jotka nähdään Viialan teatterin uudessa näytelmässä Kolme iloista rosvoa.

Tapioharjun ja Herckmanin houkutteli mukaan produktioon kylmäkoskelainen Anita Ruuskanen, joka on Viialan teatterissa kolmatta talvea. Kolmikko on aiemmin näytellyt yhdessä Viialan teatterin näytelmässä Ikiliikkuja. Ensi kesänä Tapioharju ja Ruuskanen nähdään myös Urjalankylän kesäteatterissa, jossa Herckman on ollut mukana viisi vuotta.

– Minäkin olin jo lupautunut mukaan, mutta sitten tämä imaisi mukaansa ja minulla on tänä keväänä myös ylioppilaskirjoitukset. Kaikkeen ei aika riitä, joten nyt pidän Urjalasta välivuoden, kertoo Herckman.

Lue lisää 21.3.2019 lehdestä tai jo keskiviikkona klo 19 digilehdestä!