Etelä-Pirkanmaan Osuuspankki (muokattu 7.9.2022) Urjalan Ylläpito

Etelä-Pirkanmaan osuuspankit yhdistyvät

Akaan Seudun Osuuspankin osuuskunnan kokous ja Urjalan sekä Valkeakosken osuuspankkien edustajiston kokoukset päättivät 7.3. pankkien yhdistyvän Etelä-Pirkanmaan Osuuspankiksi. Uusi pankki aloittaa toimintansa 1. syyskuuta.

Yhdistyvät pankit ovat vakavaraisia ja kasvavia. Asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutos, pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen sekä finanssialan uudenlainen kilpailu vaativat kuitenkin pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän.

– OP Etelä-Pirkanmaan kilpailukykyä parantaa hallinnollisten tehtävien keskittäminen. Näin asiakaspalveluun vapautuu aikaa ja sen laatuun voidaan panostaa entistä enemmän, OP Urjalan toimitusjohtaja Jouni Tammelin toteaa.

OP Akaan, OP Urjalan ja OP Valkeakosken omistaja-asiakkaat siirtyvät uuden pankin omistaja-asiakkaiksi ja asiakassuhteet jatkuvat entisellään. Esimerkiksi tilinumerot ja verkkopalvelutunnukset säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi.

– Uusi pankki toimii koko Etelä-Pirkanmaan alueella ja nykyiset konttorit jatkavat toimintaansa. Myös henkilökunta siirtyy OP Etelä-Pirkanmaan palvelukseen, kertoo uuden pankin varatoimitusjohtaja Tuomo Smått.

Uuden pankin toimitusjohtajaksi on valittu Juha Luomala. OP Etelä-Pirkanmaalla on yli 31 000 asiakasta ja lähes 17 000 omistaja-asiakasta. Uusi pankki työllistää lähes 40 työntekijää, sen omien varojen määrä on lähes 100 miljoonaa euroa ja ansaintatase on noin 1,1 miljardia euroa. Vakavaraisuus on yli 60 prosenttia.