Sari Kindt kävi puhumassa ihmissuhteista ystävänpäivänä Kylmäkoskella.
ihmissuhteet (muokattu 7.9.2022) Urjalan Ylläpito

Ihmissuhteet yhtä tärkeitä kuin ruoka ja liikunta

Minna Mäkelä
Ihmissuhteet parantavat terveyttä kokonaisvaltaisesti. Ihmiset, joilla on hyvät verkostot, ovat keskimäärin terveempää joukkoa. He myös selviävät paremmin vastoinkäymisistä. Toiset ihmiset elämässä ovatkin yhtä tarpeellisia kuin kunnollinen ruoka ja riittävä liikunta.

– Ihmissuhde on aina vastavuoroinen. Ihminen antaa jotain ja odottaa saavansa jotain. Ihmissuhteessa tarvitaan empatiaa, kykyä asettua toisen asemaan. Ihmissuhde on kommunikaatiota ihmisten välillä, sanoo psykiatrinen sairaanhoitaja Sari Kindt.

Ihmissuhteita on monenlaisia ja ne muuttuvat ihmiselämän aikana voimakkaastikin. Jos piirtää paperille ympyrän ja merkkaa itsensä ympyrän keskelle pieneksi pisteeksi, voi oman elämänsä ihmiset asetella ympyrän sisään sen mukaan, miten läheisiä he ovat.

Oman sosiaalisen verkoston piirtäminen voi olla valaiseva kokemus.

Lue lisää Urjalan Sanomista 28.2. tai jo keskiviikkona digilehdestä kello 19 alkaen!