Ilpo Kuljuntausta liikkuu luonnossa peurojen reviireillä myös muuten kuin metsästääkseen. Tänä talvena hän on löytänyt jo 38 paria urospeurojen tiputtamia sarvia.
Peuran- ja hirvenmetsästys (muokattu 7.9.2022) Urjalan Ylläpito

Peurojen kaatoluvista käytettiin 98,8 %

Sini Ovaskainen

Peurajahti onnistui Urjalan riistanhoitoyhdistyksen alueella erinomaisesti. Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Tero Saarikko kertoo, että viime perjantaina päättyneen jahtikauden pääluku oli 2 449 ja myönnetyistä kaatoluvista käytettiin 98,8 prosenttia.

– Peuran osalta tämä on huipputulos. Jo viime vuonna lupien käyttöaste oli 94 prosenttia, mutta sitä ennen se on pyörinyt 70 prosentin kieppeillä.

Suurimman urakan teki Halkivahan metsästysyhdistykseen kuuluva Ilpo Kuljuntausta, joka kaatoi kauden aikana peräti 114 peuraa.

– Ilpolla oli saman verran lupia kuin kaikilla muillakin seuran metsästäjillä, mutta hän kaatoi myös muille ja seuralle, ettei lupia jäisi käyttämättä. Metsästykseen kuluu aikaa karkeasti 4-5 tuntia per peura, joten on hänelle melkoinen talkootuntimäärä kertynyt, toteaa Halkivahan metsästysyhdistyksen peurapäällikkö Marko Viitanen.

Lue lisää 21.2.2019 Urjalan Sanomista tai jo keskiviikkona klo 19 digilehdestä!