nuohous (muokattu 7.9.2022) Urjalan Ylläpito

Piirinuohous loppuu Urjalassa 1.3.

Pirkanmaan pelastuslaitos ja piirinuohoojat ovat sopineet, että piirinuohoussopimukset päättyvät helmikuun lopussa useimmissa Pirkanmaan nuohouspiireissä. Myös Urjalan nuohouspiiri vapautuu sopimuksesta 1. maaliskuuta alkaen.

Nuohousta koskeva lainsäädäntö muuttui 1.1.2019 alkaen, ja sen myötä koko maassa siirrytään nuohouspalvelujen osalta vapaaseen tarjontaan viimeistään heinäkuun alusta alkaen. Rakennuksen omistajan ja haltijan kannalta muutoksessa keskeistä on se, että vapaan tarjonnan alueilla asiakas voi valita itse nuohoojan. Vapaan tarjonnan alueilla ei ole myöskään käytössä pelastuslaitoksen päättämää maksutaksaa, vaan jokainen nuohooja hinnoittelee työnsä itsenäisesti.

Useat pirkanmaalaiset nuohoojat tekivät loppuvuodesta 2018 pelastuslaitokselle esityksen nuohouksen vapauttamisesta kilpailulle jo siirtymäaikana. Esityksen pohjalta tehdyn jatkovalmistelun tuloksena sovittiin piirinuohoussopimusten päättämisestä. Maaliskuun alusta lukien piirinuohousjärjestelmässä jatkavat Pirkanmaalla ainoastaan Kihniön, Juupajoen ja Oriveden kuntien nuohouspiirit sekä Akaan kaupungin Toijalan nuohouspiiri.