pääkirjoitus, tulevaisuus (muokattu 7.9.2022) Urjalan Ylläpito

Valoa tunnelin päässä

Heli Lehtelä

Talvennavan aikaan keskitalvi taittui kevääseen ja valo alkoi selvästi lisääntyä. Valon myötä ajatukset kuin itsestään kääntyvät kohti uutta ja tulevaa. Ihmiset tuntuvat eri tahoilla pohtivan, mitkä valinnat toisivat elämään entisestään tasapainoa ja tekisivät arjesta vielä juhlavampaa.

Ameen perhe on vasta aloittanut aivan erilaisen elämän Urjalassa etsittyään unelmiaan usean vuoden ajan. Lasten leveät hymyt ja iloiset kommentit lehden takasivulla kertovat, että valinta on ainakin toistaiseksi tuntunut juuri sopivalta. Talven ihmemaa on ollut tytöille elämys ja uusia kavereita on löytynyt helposti. Siinä missä tytöt nauttivat ensimmäisistä hiihtokilometreistään muksahduksineen, nuutajärveläinen Klaus Aaltonen saa sivakoinnista hyvää oloa yhä vain kilpauran jälkeenkin.

Niin ikään Urjalan seurakunnassa ja Akaan kaupungissa odotetaan uutta tuulta purjeisiin, tai ainakin navigointiin.

Kummassakin organisaatiossa on tehty viime vuoden puolella uutteraa pohjatyötä päättäjävalintoja varten. Urjalan uusi kirkkovaltuusto järjestäytyi viime viikolla ja Akaassa uuden kaupunginjohtajan valinnassa on juuri saavutettu H-hetki. Ilmassa on eheyttävää arvokeskustelua, visioita ja tulevaisuudentoivoa. Hyvä niin.

Alkuvuosi on saanut myös Urjalan Sanomien lukijat aktivoitumaan. Viime viikon Urjalan turvallisuuteen liittyvä kysely keräsi verkkosivuillamme mukavasti vastaajia ja Sanan paikka -palstalla otetaan kantaa rohkeasti, mutta asiallisesti. Maailmaa muutetaan sana sanalta. Kaikesta ei olla samaa mieltä, eikä pidäkään. Timantit hioutuvat keskustelun kautta, kun erilaiset näkökulmat saadaan vain ensin näkyviksi.

Aktiivisuus ja toimeen tarttuminen ovat avainsanoja uusille aluille, muutokset eivät tapahdu itsestään. Valo tunnelin päässä kertoo kuitenkin aina siitä, että suunta on valittu oikein.

Heli Lehtelä
heli.lehtela@urjalansanomat.fi