Peuran- ja hirvenmetsästys (muokattu 7.9.2022) Urjalan Ylläpito

Hirviluvat käytetty loppuun, peurajahdissa loppukiri

Hirvenmetsästyskausi päättyi tiistaina. Urjalan riistanhoitoyhdistyksen alueelle myönnettiin päättyneelle jahtikaudelle kaikkiaan 66 hirven kaatolupaa. Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Tero Saarikko kertoo, että käytännössä alueen metsästysseurat saivat kaikki hirvilupansa käytettyä jo viime vuoden puolella.

– 86 päätä kaiken kaikkiaan kaadettiin, 46 aikuista hirveä ja 40 vasaa.

Peurojen osalta kaatojen pääluku oli viikon alussa 1 900:n paikkeilla. Määrä on samaa luokkaa kuin vuosi sitten jahdin päättyessä. Kuluvalle metsästyskaudelle Urjalan riistanhoitoyhdistyksen alueelle myönnettiin yhteensä 1 740 kaatolupaa. Maanantaihin mennessä vasoja oli ammuttu reilut 1 100 ja aikuisia peuroja vajaat 800.

Peuranmetsästyskausi jatkuu 15. helmikuuta asti.