Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Kirkkoneuvosto torppasi Linnavuoren myynnin

Minna Mäkelä
Urjalan seurakunnan kirkkoneuvosto ei hyväksynyt keskiviikkona pidetyssä kokouksessa Linnavuoresta saatua tarjousta. Samalla välityssopimus irtisanottiin eikä viranhaltijoille annettu valtuutusta tehdä vastatarjousta.

Linnavuoren leirikeskuksen myynti on ollut päätöksenteossa pitkin vuotta, mutta asia ei ole edennyt mihinkään. Kuva: Urjalan Sanomat/Iiro-Pekka Airola

Minna Mäkelä
Urjalan seurakunnan kirkkoneuvosto ei hyväksynyt keskiviikkona pidetyssä kokouksessa Linnavuoresta saatua tarjousta. Samalla välityssopimus irtisanottiin eikä viranhaltijoille annettu valtuutusta tehdä vastatarjousta.

Kokouksessa Kirsti Toivonen esitti, että välityssopimus irtisanotaan ja tämän jälkeen pohditaan tilannetta uusiksi. Voitto Savolainen kannatti esitystä.

Äänestyksessä tarjouksen hyväksymistä kannatti vain kirkkonevoston puheenjohtaja, kirkkoherra Timo Kumpunen. Toivosen ja Savolaisen lisäksi asian lykkäämistä edelleen kannattivat Sirkka-Liisa Salo, Heli Kettunen, Mikko Uotila ja Minerva Junnila.

Viranhaltijat Timo Kumpunen ja kirkkoneuvoston esittelijä, vs. talouspäällikkö Aleksi Riuttala jättivät päätökseen eriävän mielipiteen: ”Viranhaltijana minulla on velvollisuus huomioida perustelutekstissä esitettyjen seikkojen valossa seurakunnan kokonaisetu, riskit sekä metsänhoitoyhdistyksen (arvio metsämaan arvosta 19.6.2018) ja kolmen kiinteistöalan asiantuntijan näkemykset (5.11.2018) myytävän maan arvosta ja muusta kokonaisuudesta. Asiassa tulee myös huomioida markkinatilanne ja markkinoilla muodostuva käypä arvo. Tarjouksen hylkääminen ei ole tässä vaiheessa seurakunnan edun mukaista. Näin ollen joudun jättämään päätökseen eriävän mielipiteen.”

Käytännössä kirkkoneuvosto siirsi päätöksen tekemisen Linnavuoresta vuoden alussa aloittaville, uusille kirkkovaltuutetuille.

Urjalan kirkkovaltuusto on aiemmin linjannut, että Urjalan seurakunta luopuu vuoteen 2020 mennessä kirkkoa ja seurakuntataloa sekä hautausmaan välttämättömiä rakennuksia lukuun ottamatta kaikista rakennuksista.