kirjallisuus, Lasikylä (muokattu 7.9.2022) Urjalan Ylläpito

Pintti noussut kirjavuoden kärkikastiin

Tommi Kinnusen lasikylän elämästä kertova kolmenpäivänromaani Pintti on monella mittarilla tarkasteltuna yksi kirjavuoden kärkiteoksista. Nuutajärvestä innoituksensa saanut, elokuussa julkaistu Pintti oli syyskuun toiseksi myydyin kotimainen kaunokirja. Myydyin oli Ilkka Remeksen Perikato ja kolmas Jari Tervon Aamen.

Pirkanmaan kirjastojen PIKI-verkkokirjastossa Pintti on ollut viiden varatuimman kirjan joukossa ilmestymisestään lähtien.

Helsingin Kirjamessuilla julkistettiin torstaina Suomalaisen Vuoden kirja -finalistit, joista yksi on Kinnusen Pintti. Muut finalistit ovat Kari Hotakaisen ja Kimi Räikkösen Tuntematon Kimi Räikkönen, Minna Rytisalon Rouva C., Sofia Lundbergin Punainen osoitekirja, A.J. Finnin Nainen ikkunassa ja Yuval Noah Hararin 21 oppituntia maailman tilasta.

Finalistit on valinnut Suomalaisen Kirjakaupan henkilökunta, josta koostuva raati valitsee myös tämän vuoden voittajan perjantaina 23. marraskuuta.