Liikenneturvallisuus, Poliisin tehovalvonta (muokattu 9.9. 8:26) Urjalan Ylläpito

Ilman turvavyötä ajoi moni

Poliisi tapasi viime viikon valtakunnallisessa liikennevalvonnassa jälleen runsaasti ihmisiä ilman turvavöitä sekä matkapuhelinta käyttäviä autoilijoita ilman hands free -laitteita.
Kahdeksantoista autoilijaa ohitti pysähtymättä suojatien eteen pysähtyneen auton ja samoin kuusitoista autoilijaa ei antanut suojatiellä kulkeneille tietä.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallio korostaa turvavöiden käytön tärkeyttä.

– Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa. Vyö tulee kiinnittää aina myös lyhyillä asiointimatkoilla ja takapenkillä, myös taajamissa.

Hän myös muistuttaa, että ajo-olosuhteiden vaikeutuessa syksyn tulon myötä korostuu entisestään se, että kuljettajien olisi keskityttävä vain ajamiseen ja muun liikenteen havainnointiin eikä esimerkiksi matkapuhelimen käsittelyyn ajaessaan.

Poliisi käytti tehovalvontaan lähes 1 800 työtuntia. Turvavöitä käyttämättömiä kuljettajia tai matkustajia oli 944. Matkapuhelinta ajon aikana käyttäneitä kuljettajia oli 574. Valvonnassa todettiin 17 kuljettajan ajaneen päin punaista valoa ja 23 jättäneen noudattamatta STOP-liikennemerkin.