Reikonlinna (muokattu 7.9.2022) Urjalan Ylläpito

Akaa irtisanoo Reikonlinnan sopimuksen

Akaan kaupunki on päättänyt irtisanoa ostopalvelusopimuksen Urjalan seudun vanhustenkotiyhdistyksen kanssa 1.1.2020 alkaen. Sopimus koskee asumispalvelujen ostamista Reikonlinnasta.

Urjalan kunta solmi toistaiseksi voimassaolevan ostopalvelusopimuksen Urjalan seudun vanhustenkotiyhdistyksen kanssa 2008 alkaen. Sopimus siirtyi Akaan kaupungille Urjalan ja Akaan yhteistoimintasopimuksen myötä. Asumispalveluja on ostettu Reikonlinnasta noin 1 758 000 eurolla vuosittain. Hankintalain mukainen raja kilpailutettaville hankinnoille on 400 000 euroa.

Akaan kaupunki arvioi irtisanomisen jälkeen, kilpailutetaanko hankinta. Toinen vaihtoehto on siirtyä kokonaan palvelusetelin käyttöön. Osa vanhusten asumispalveluista Urjalassa hankitaan jo nyt palvelusetelillä.

Urjalan seudun vanhustenkotiyhdistyksen puheenjohtaja Tiina Mettänen sanoo, että pitkän irtisanomisajan ansiosta sopimus on voimassa vielä koko ensi vuoden. Vaikka irtisanomista ei aiemmin ole esitetty, on yhdistyksen hallitus joka syksy pohtinut mahdollisia vaihtoehtoja.

– Jos Akaa päättää jatkossa kilpailuttaa palvelujen oston, yhdistyksen hallitus päättää kilpailutukseen osallistumisesta. Vanhustenkotiyhdistys omistaa Reikonlinnan kiinteistöt, joten vuokranantajana se tulee ainakin säilymään.

Mettäsen mielestä palveluseteli asettaisi urjalalaiset vanhukset samanarvoiseen asemaan.