Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Urjala ennen ja nyt kirjastossa

Minna Mäkelä
Urjalan kirjastossa voi syyskuun ajan tutustua muutokseen, joka on tapahtunut Urjalassa vuosikymmenten aikana. Esillä on valokuvaaja Eija Haapalaisen (1961–2015) näkemys, joka on ollut aiemmin nähtävillä kymmenen vuotta sitten Honkalan palokunnantalolla. Vanhimmat kuvat ovat 1920-luvulta.

Tyylinäyte 1920-luvun Urjalasta.

Minna Mäkelä
Urjalan kirjastossa voi syyskuun ajan tutustua muutokseen, joka on tapahtunut Urjalassa vuosikymmenten aikana. Esillä on valokuvaaja Eija Haapalaisen (1961–2015) näkemys, joka on ollut aiemmin nähtävillä kymmenen vuotta sitten Honkalan palokunnantalolla. Vanhimmat kuvat ovat 1920-luvulta.

Haapalainen kävi läpi kunnan arkistosta löytyvää valokuvamateriaalia, joista valitsi kehitettävät kuvat. Tämän jälkeen hän kävi ottamassa samasta kohteesta tai tilanteesta vastaavan kuvan vuonna 2008.

Haapalainen oli kiinnostunut vanhoista kuvista ja ajan myötä tapahtuvista muutoksista. Hän oli käyttänyt ennen ja nyt -kuvapariteemaa jo aiemmin tehdessään näyttelyn vanhoista perhevalokuvista, joista oli 30 vuotta myöhemmin tehnyt uuden version. Näyttely nähtiin Tampereella vuonna 2004.

Lue lisää Urjalan Sanomista 6.9.2018 tai jo keskiviikkona kello 19 alkaen digilehdestä!