Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Yhtenäiskoulun kirjastossa jo tuhansia kirjoja

Minna Mäkelä
Urjalan yhtenäiskoulun kirjastosta ei voi vielä lainata, sillä kirjaston rakentaminen ja ennen kaikkea kirjojen vieminen tietojärjestelmään on ottanut enemmän aikaa kuin kirjastonhoitaja Arja Hakala ennakkoon oletti.

Lukuklaani-hanke lahjoitti alakouluille 50 kirjaa. Tässä kirjat, jotka valittiin yhtenäiskoululle.

Minna Mäkelä
Urjalan yhtenäiskoulun kirjastosta ei voi vielä lainata, sillä kirjaston rakentaminen ja ennen kaikkea kirjojen vieminen tietojärjestelmään on ottanut enemmän aikaa kuin kirjastonhoitaja Arja Hakala ennakkoon oletti.

Kirjasto on kuitenkin jo käytössä. Se on yksi työskentelytila ja oppimisympäristö ja sieltä muun muassa haetaan kirjoja tunneille.

Arja Hakala on ollut koulussa töissä 20 vuotta. Hän sanoo, että pienistä lapsista näkee, kenelle luetaan kotona ääneen ja kenelle ei. Lapsi, jolle luetaan, osaa kuvailla asioita laajemmin ja värikkäämmin, sillä hänellä on parempi sanavarasto. Kun lapsi oppii kirjoittamaan, ero näkyy myös siinä selvästi.

Hakalan mielestä jo vartin lukuhetki kotona kannattaa.

Lue lisää Urjalan Sanomista 30.8.2018 tai jo keskiviikkoiltana digilehdestä kello 19 alkaen!