Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Tähtitieteilijä otti yleisönsä Hanhisuolla

Minna Mäkelä
Tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja vieraili viime perjantaina Pohjantähti-festivaalin puhujana Hanhisuon kulttturikoululla. Palkittu tietokirjailija ja tieteenalastaan mukaansa tempaavasti puhuva Valtaoja valotti, että meidän tuntemamme Pohjantähti on todellisuudessa kolmen tähden rypäs, jonka silmä näkee yhtenä.

Tähtitieteilijä havainnollisti mittasuhteita perjantaina Hanhisuolla.

Minna Mäkelä
Tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja vieraili viime perjantaina Pohjantähti-festivaalin puhujana Hanhisuon kulttturikoululla. Palkittu tietokirjailija ja tieteenalastaan mukaansa tempaavasti puhuva Valtaoja valotti, että meidän tuntemamme Pohjantähti on todellisuudessa kolmen tähden rypäs, jonka silmä näkee yhtenä.

Illan mittaan selvisi moni muukin seikka ihmeellisistä tähdistä, jotka ovat kiinnostaneet ihmisiä siitä lähtien, kun katse on taivaalle käännetty.

Illan musiikista vastasivat sopraano Anna Villberg ja häntä säestänyt Ilpo Laspas. Tarjolla oli Henry Purcellin musiikkia yli 300 vuoden takaa.

Lue lisää Urjalan Sanomista 23.8.2018 tai jo keskiviikkona kello 19 digilehdestä!