Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Remontti viivyttää päiväkodin lisätilojen käyttöönottoa

Sini Ovaskainen
Laukeelan päiväkotiin on perustettu 1.8. alkaen uusi väliaikainen alle 3-vuotiaiden hoitoryhmä. Ryhmä on jo päiväkodin viides lapsiryhmä. Suuri lapsimäärä tarvitsee enemmän tilaa kuin päiväkodin seinien sisällä tällä hetkellä on käytettävissä.

Taksien taukotilan nykyisillä käyttäjillä on vielä monta vuotta ajokortti-ikään.

Sini Ovaskainen
Laukeelan päiväkotiin on perustettu 1.8. alkaen uusi väliaikainen alle 3-vuotiaiden hoitoryhmä. Ryhmä on jo päiväkodin viides lapsiryhmä. Suuri lapsimäärä tarvitsee enemmän tilaa kuin päiväkodin seinien sisällä tällä hetkellä on käytettävissä.

– Olemme saaneet käyttöömme rivitalohuoneiston Virkatie 4B:stä, mutta kesän aikana on käynyt ilmi, että huoneiston remontti valmistuu vasta syksyllä. Siksi tarvitsemme väliajalle vaihtoehtoisia tiloja, kertoo varhaiskasvatuspäällikkö Riitta Rajoo.

Väliaikaratkaisuina kunta on tehnyt sopimuksen Majakan käytöstä päiväkodin tarpeisiin perjantaisin. Rajoo muutti tällä viikolla päiväkodilla olleesta työhuoneestaan kunnantalolle, jolloin huone vapautui lapsille. Tällä viikolla päiväkodin väki on myös kalustanut taksiautoilijoiden entistä taukotilaa lasten askartelutilaksi.

Rajoo arvelee, että yhtenä syynä päivähoidon tarpeen kasvuun on varhaiskasvatuksen arvostuksen nousu. Varhaiskasvatuksen tärkeys lapsen kehitykselle on ollut paljon esillä mediassa.

– Tarpeeseen vaikuttavat varmasti myös se, että maksut alenevat koko ajan, sekä Urjalan työllisyystilanne ja hallituksen työllisyyspolitiikka eli aktivointimalli.

Lue lisää 16.8.2018 Urjalan Sanomista!