Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Urjalalaiset kuulivat kutsun

Sini Ovaskainen
Urjalan seurakuntatalolla oli tiistaina SPR:n liikkuvan veripalvelun verenluovutustilaisuus. Tilaisuuden vastaava sairaanhoitaja Miia Lahti kertoi, että ensimmäisen parin tunnin aikana verta oli saatu jo kolmisenkymmentä pussia, mikä oli hänen mielestään oikein hyvä määrä.

Mika Hakala käy luovuttamassa verta säännöllisesti. Tiistaina Urjalan seurakuntatalolla järjestetyssä verenluovutustilaisuudessa hänen lahjoituksensa vastaanotti sairaanhoitaja Hanna Halmetoja.

Sini Ovaskainen
Urjalan seurakuntatalolla oli tiistaina SPR:n liikkuvan veripalvelun verenluovutustilaisuus. Tilaisuuden vastaava sairaanhoitaja Miia Lahti kertoi, että ensimmäisen parin tunnin aikana verta oli saatu jo kolmisenkymmentä pussia, mikä oli hänen mielestään oikein hyvä määrä.

– Koko ajan on jonoa, mutta odotusajat eivät ole pitkiä.

Lahti kertoi verenluovutustilaisuuksissa olleen heinäkuussa tavanomaista hiljaisempaa, joten veripalvelun väki ryhtyi soittelemaan rekisteröityneille verenluovuttajille kutsuakseen heitä tilaisuuksiin. Urjalalaiset selvästikin kuulivat kutsun. Tiistaina rekisteröityi 78 luovuttajaa, joista 68 luovutti ja kolme oli uusia.

Veripalvelun Tampereen alue-esimies Päivi Metsola arveli helteen vähentäneen kävijöiden määrää, sillä normaalisti kesällä käy verenluovuttajia samaan tapaan kuin muutoinkin.

– Veripulaa ei kuitenkaan vielä ole, ja sitä yritetään välttää, sanoo Metsola.

Lue 26.7. lehdestä tai jo tänään klo 19 digilehdestä, miten helle vaikuttaa verenluovutukseen.