Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Tekonurmen pohjatyöt hyvässä vauhdissa

Sini Ovaskainen
Yhtenäiskoulun pihamalla on kaivettu parisen viikkoa pohjia tekonurmikentälle. Vanhaa sorakenttää laajennetaan reunoilta siten, että sorarakenteet riittävät tekonurmelle. Pohjarakenteet pitää myös tasoittaa, oikaista ja muotoilla siten, että sadevesi valuu pois kentältä.

Palloseuran puheenjohtaja Aaro Rytky kävi tiistaiaamuna seuraamassa tekonurmikentän pohjatöiden etenemistä. Sorapetiä pitää laajentaa, tasoittaa ja oikaista ennen kuin elokuussa saapuva matto voidaan asentaa.

Sini Ovaskainen
Yhtenäiskoulun pihamalla on kaivettu parisen viikkoa pohjia tekonurmikentälle. Vanhaa sorakenttää laajennetaan reunoilta siten, että sorarakenteet riittävät tekonurmelle. Pohjarakenteet pitää myös tasoittaa, oikaista ja muotoilla siten, että sadevesi valuu pois kentältä.

Pelikentästä tulee 60 metriä pitkä ja 40 metriä leveä, joka riittää juniorijoukkueiden virallisille otteluille. Tekonurmimatto tilattiin viime perjantaina, ja Urjalan Palloseuran puheenjohtajan Aaro Rytkyn mukaan toimitusaika on noin kuukausi.

– Matto on 55-millistä tekonurmea ja todennäköisesti kotimainen, Fifa-luokiteltu tuote.

Tekonurmihankkeen nykyinen kustannusarvio on 104 000 euroa. Palloseuralle on myönnetty julkista tukea tekonurmen rakentamiseen noin 40 000 euroa. Loppuosuus rahoituksesta Palloseuran on hankittava itse.

– Avasimme viikonloppuna tekonurmen tukineliöiden myynnin. Kenttä on jaettu 2 600 tukineliöön. Jos noin joka toinen urjalalainen ostaisi yhden, saisimme rahoitettua sillä tekonurmen, Rytky laskee.

Lue lisää 19.7. Urjalan Sanomista tai jo tänä iltana klo 19 digilehdestä!