Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Kesä tuo Urjalaan matkailijoita läheltä ja kaukaa

Minna Mäkelä
Urjalassa kuulee näinä päivinä niin savoa kuin saksaa. Matkailijoita on liikkeellä kotimaasta, mutta myös ulkomailta.

Merja Oksanen iloitsi perjantaina, kun väki löysi vihdoin Pikku-Linnaan, jossa on Urjalan matkailuinfo.

Minna Mäkelä
Urjalassa kuulee näinä päivinä niin savoa kuin saksaa. Matkailijoita on liikkeellä kotimaasta, mutta myös ulkomailta.

Nuutajärvellä olevan NuGO Shopin Elina Kankaanpää kertoo, että matkailjoita on ollut kuluvan kesän mittaan liikkeellä samalla tavalla kuin muinakin kesinä. Vaikka liike ei enää toimi Urjalan kunnan matkailuinfona, sieltä saa mukaansa ison pinkan niin lasikylää kuin kuntaa valottavia esitteitä ja ne tekevät kauppansa.

– Paperille painettua esitettä ei mikään horjuta, vaikka ihmiset etsivät tietoa myös verkosta, vakuuttaa Kankaanpää.

Nuutajärvellä poikkeaa niin kotimaisia kuin ulkomaisia turisteja. Tänä kesänä Urjalaan on tultu Japania ja Yhdysvaltoja myöten sekä Keski-Euroopasta. Suomalaisia kävijöitä on joka lähtöön: osa on reissussa omin neuvoin, osa järjestetyllä bussimatkalla, jonka osaksi on nivottu käynti lasikylässä.

Urjalantien varrella kirkonkylässä varsinaisessa matkailuneuvonnassa esitteet ovat saaneet olla tänä kesänä rauhassa. Kesän ajan kunnan matkailusihteerinä työskentelevä Merja Oksanen ihmetteli viime torstaina, missä kaikki ovat, sillä matkailijoita ei juuri ollut talossa näkynyt. Mutta jo perjantaina Oksanen tiedotti, että tahti oli viimein muuttunut: perjantaina ovi kävi jo niin tiuhaan, ettei päivällä ehtinyt ruokataukoa pitää.

Lue lisää Urjalan Sanomista 12.7.2018 tai jo keskiviikkona digilehdestä kello 19!