Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Lainaamatta jäävät kirjat poistetaan ensin

Minna Mäkelä
Urjalan kirjastoon hankitaan vuosittain noin 2 000 kappaletta uutta aineistoa, josta suurin osa on kovakantisia kirjoja. Kirjan valta-asemaa ei mikään horjuta, sillä esimerkiksi äänikirjoja kirjastoon hankittiin viime vuonna vain 40 kappaletta.

Uutuuskirjat pyörivät näkyvällä paikalla, joten niitä on vaikea ohittaa kirjastoon tullessa.

Minna Mäkelä
Urjalan kirjastoon hankitaan vuosittain noin 2 000 kappaletta uutta aineistoa, josta suurin osa on kovakantisia kirjoja. Kirjan valta-asemaa ei mikään horjuta, sillä esimerkiksi äänikirjoja kirjastoon hankittiin viime vuonna vain 40 kappaletta.

Kirjaston hyllyistä poistetaan aineistoa saman verran kuin sitä vuosittain hankitaan. Tila on rajallista, joten poistettaviin päätyvät ensimmäisinä teokset, joita ei lainata. Toinen kriteeri on kirjan huono kunto.

Hyllyistä karsitaan herkästi vanhentunutta tietoa. Muun muassa tietotekniikkaan liittyvät teokset vanhenevat nopeasti.

Lue lisää Urjalan Sanomista 31.5.2018 tai jo keskiviikkona digilehdestä kello 19!