Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Maisemanhoitajat odottavat pääsevänsä töihin

Minna Mäkelä
Vain 12 lampuri Pekka Vantasen emolammasta on päässyt tänä keväänä töihinsä Varkausvuoren etelärinteellä olevalle niitylle. Syynä ovat sähköurakoitsijan niille sijoilleen jättämät kaatuneet portit ja aidat. Kalliotien toisella puolella lampaat ovat turvallisesti aitauksessa, mutta toisella puolella pitäisi ensin korjata aita kuntoon, jotta sinne voisi eläimet päästää.

Kaatunutta aitaa ei ole korjattu pystyyn, vaan se makaa pitkin pituuttaan maastossa.

Minna Mäkelä
Vain 12 lampuri Pekka Vantasen emolammasta on päässyt tänä keväänä töihinsä Varkausvuoren etelärinteellä olevalle niitylle. Syynä ovat sähköurakoitsijan niille sijoilleen jättämät kaatuneet portit ja aidat. Kalliotien toisella puolella lampaat ovat turvallisesti aitauksessa, mutta toisella puolella pitäisi ensin korjata aita kuntoon, jotta sinne voisi eläimet päästää.

Vantanen on tehnyt laiduntamisesta sopimuksen kunnan kanssa, joka maan omistaa. Ely-keskus puolestaan maksaa lampurille siitä, että harvinaisia kasveja työntävä niitty pysyy kunnossa.

Jos lampaat eivät pääse töihinsä, Vantanen menettää EU-tuet ja kunta kesäkohteen, jossa kaikenikäiset voivat käydä katsomassa lampaita keskellä kylää.

Lue lisää Urjalan Sanomista 17.5.2018 tai jo keskiviikkona kello 19 digilehdestä!