Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Triathlonisti Arttu Aaltonen lähtee mitalijahtiin

Heli Lehtelä
Nuutajärven Pruukinraitin varrelta löytyy kevätauringosta iloitseva mies. Puolen matkan triathlonisti Arttu Aaltonen on juuri lähdössä juoksulenkille ja toteaa, että treenaaminen olisi mukavaa, jos aina olisi tällainen keli.

Aaltonen ei lenkkareita solmi. – Nämä ovat tämmöiset itsestäänkiristyvät. Tässä lajissa vaihdot ovat nopeita.

Heli Lehtelä
Nuutajärven Pruukinraitin varrelta löytyy kevätauringosta iloitseva mies. Puolen matkan triathlonisti Arttu Aaltonen on juuri lähdössä juoksulenkille ja toteaa, että treenaaminen olisi mukavaa, jos aina olisi tällainen keli.

Aaltonen on juuri palannut kahden viikon treenimatkalta Kanarialta. Matkan tarkoitus oli kerätä erityisesti uinti- ja pyöräilykilometrejä ennen kauden alkua. Treenitunteja kertyi suurin piirtein 75.

Aqua plus -seuraa kolmatta vuotta edustavalla, miesten 35–39-ikäsarjassa kilpailevalla Aaltosella alkaa olla edessä kisakunnon hakeminen. Kauden ensimmäinen kisa käydään 3. kesäkuuta Slovakian Samorissa. Kyseiseen Challenge-sarjan kisaan Aaltonen lunasti paikan Turusta viime kesänä.

– Tuossa Samorin kisassa on kovatasoista porukkaa, mutta ainakin kymmenen sakkiin pitäisi päästä. Vaikka mitalia tietysti lähden hakemaan ja mielellään kultaista. Kovassa kunnossa olevia kavereita on vastassa kyllä Suomessakin käytävissä kilpailuissa. Helpolla eivät ainakaan voitot irtoa.

Lue lisää Urjalan Sanomista pe 4.5 tai digilehdestä jo to 3.5. klo 19 alkaen.