kevät, pääkirjoitus (muokattu 16.9. 10:34) Urjalan Ylläpito

Saa nähdä, mitä tuleman pitää

Heli Lehtelä

Talven pimeinä iltoina on ehditty pohtia ja suunnitella. Nyt tapahtuu ja tehdään kovalla tohinalla.

Pääkaupungista kuuluu, että Arkadianmäkeläiset Harkimo ja Jungner ovat talviunien aikana kehitelleet uuden, liberaaliksi kuvailemansa liikkeen, jonka myötä he peräävät nopeutta ja uusia toimintatapoja poliittiseen päätöksentekoon.

Saapa nähdä, mitä tuleman pitää, varsinkin kun raskassoutuiset sote- ja maakuntauudistukset ovat samanaikaisesti työn alla. Mikäli maakuntauudistus toteutuu, on syksyllä edessä vaalit, joiden
ehdokasasettelu jo käynnistynyt. Pitää toivoa, että Etelä-Pirkanmaakin tulee vaaleissa edustetuksi.

Keväinen energia purkautuu myös paikallisesti. Muuttolintuja ja mökkiläisiä on jo tavattu Urjalassa ja kesäisiä tapahtumia puuhataan parhaillaan. Muun muassa sataviisikymppisiään viettävä Urjalan kunta valottaa juhla-aikeitaan lehtemme sivuilla.

Tapahtumia ja niiden kävijätoiveita ajatellen Nuutajärveltä kuuluu hyviä uutisia. Odotettua majoituskapasiteettia on luvassa kesäksi yritteliään naiskaksikon käynnistettyä hotellitoiminnan lasikylässä. Palloja on paljon ilmassa, saa nähdä, mitä tuleman pitää.

Urheiluihmiset kirittävät kesää ja kisakautta kohti. Urheilukentältä löysimme Vili Välimäen tähtäimessään uudet ennätykset. Jalkapallokentillä on niin ikään spurtattu uuteen kauteen. Urjalan Palloseuralla on pelattuna jo useampi ottelu, joissa on koettu niin voitokkaita hetkiä kuin kirvelevää tappiotakin. Seuraajan näkökulmasta urheilu onkin parhaimmillaan, kun on kunnolla jännitettävää. Saa nähdä, millainen kausi tästä kehkeytyy.

Kiihkeimmin kevään etenemistä odottanee viljelijäkansa, joka toivottaa sateet tervetulleiksi sulattamaan maasta viimeisiä routia, mutta toivoo kuitenkin peltojen kuivuvan pikaisesti toukotöitä ajatellen.

Pellolle lähtöön valmistaudutaan kuin formulakisaan. Kaiken pitää olla valmiina, kun oikea aika koittaa. Siemenet on lajiteltava, ruiskut testattava ja koneet huollettava. Pirkanmaalla on perinteisesti päästy peltotöihin toukokuun toisella viikolla. Tänä vuonna osan on aloitettava kylvötyöt tekemällä ensin vaikean syksyn jäljiltä jääneet rästit. Saapa nähdä mitä tässäkin asiassa tuleman pitää.

Keväästä ei nauti vain homo sapiens sapiens. Riehakkaimpiin keväisiin juhliin lukeutuvat nyt ajankohtaiset karjan laitumellelaskut, joko yleisötapahtumina tai tilojen omina h-hetkinä. Muuten niin rauhallisten äpylien kirmailuja ei voi hymyilemättä katsella.

Tässä asiassa kai voi sanoa, että tuleman pitää puhdasta kevätiloa!

Heli Lehtelä
heli.lehtela@urjalansanomat.fi