Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Haudankaivuu hoituu nykyään konevoimin

Minna Mäkelä
Ylihuomenna on pitkäperjantai, jolloin päästään jälleen maailman ehkä kaikkein kuuluisimman haudan äärelle. Urjalassa haudankaivuu on jokaviikkoista työtä, jota tehdään konevoimin. Urakoitsija kiertää viidellä hautausmaalla Etelä-Pirkanmaalla avaaassa haudat, mutta myös peittämässä ne. Vain harvoin omaiset haluavat itse luoda haudan umpeen.

Urakoitsija Pekka Rassa aloitti haudankaivuun heti aamuyhdeksältä. Yö oli ollut Urjalassa hyvin kylmä.

Minna Mäkelä
Ylihuomenna on pitkäperjantai, jolloin päästään jälleen maailman ehkä kaikkein kuuluisimman haudan äärelle. Urjalassa haudankaivuu on jokaviikkoista työtä, jota tehdään konevoimin. Urakoitsija kiertää viidellä hautausmaalla Etelä-Pirkanmaalla avaaassa haudat, mutta myös peittämässä ne. Vain harvoin omaiset haluavat itse luoda haudan umpeen.

Hauta on aina tietyn kokoinen ja aina se viimeistellään tietyllä tavalla odottamaan hetkeä, jolloin vainaja sinne lasketaan.

Lue lisää Urjalan Sanomista 29.3.2018 tai jo keskiviikkona digilehdestä kello 19.