Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Urjalan kaukolämpö tuotetaan hakkeella

Heli Lehtelä
Airanteen energia tuottaa kaukolämpöä Urjalassa Laukeelan alueelle; toimitusjohtaja Simo Vehmaan sanoin maantieteellisesti Parkerilta Worksille.

Tommi Santalahti tuo lämpölaitokselle pakkaskeleillä pari hakekuormaa päivässä.

 

Heli Lehtelä
Airanteen energia tuottaa kaukolämpöä Urjalassa Laukeelan alueelle; toimitusjohtaja Simo Vehmaan sanoin maantieteellisesti Parkerilta Worksille. Lämpölaitoksen laajennus on juuri saatu maaliin, vain lopputarkastus on tekemättä. Käyttöönottotarkastuksen myötä uusi hakekattila porisee jo täyttää höyryä.
– Nyt hakkeella pärjätään hyvin 20–30 asteen pakkasillakin ja toimintavarmuus on huipussaan. Tämmöisillä keleillä haketta poltetaan 400–500 kuutiota viikossa, laskeskelee Vehmaa.
Hakekuljetuksia saapuukin laitokselle ahkerasti. Tällaisena pakkaspäivänä ainakin kaksi 40 irtokuutiometrin nuppikuormaa päivässä. Laajennuksen jälkeen korvaavia polttoaineita ei enää tarvita ja vuoden vaihteessa on luovuttu kokonaan öljyn polttamisesta sitäkin myötä, että EU kielsi raskaan polttoöljyn käytön.

Lue lisää to 15.2. Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo ke 14.2. klo 19.