Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Koomikon jutut purivat koululla

Iiro-Pekka Airola
Stand up -koomikko Mikko Vaismaa tietää, että teini-ikäiset eivät ole yleisönä helpoimmasta päästä. Tiistaina Urjalan yhtenäiskoululla ammattinaurattaja sai kuitenkin irrotettua yhdeksännen luokan ja lukion 1.–2. vuosikurssien oppilaista hohotusta tasaisesti.

Mikko Vaismaalla oli Urjalan yleisön maailmaan on hyvä tatsi, kun perheen lapsista vanhin on juuri kotoa muuttanut viime kevään ylioppilas, toinen valmistautuu parhaillaan vanhojen tansseihin ja kolmaskin on kymmenvuotias.

Iiro-Pekka Airola
Stand up -koomikko Mikko Vaismaa tietää, että teini-ikäiset eivät ole yleisönä helpoimmasta päästä. Tiistaina Urjalan yhtenäiskoululla ammattinaurattaja sai kuitenkin irrotettua yhdeksännen luokan ja lukion 1.–2. vuosikurssien oppilaista hohotusta tasaisesti.

– Täällä huomasin kuitenkin heti, että porukka reagoi vastaanottavaisesti. Tiesin, että tämä tulee menemään hyvin, koomikko kertoi keikan jälkeen.

Koulukeikat vaativat vaativat tarkkaa ennakkosuunnittelua.

– Täytyy miettiä, mitkä jutut toimivat juuri tämän ikäiselle yleisölle. Esimerkiksi sarkasmin taju ja ehkä myös ymmärrys itseironiaan paranee useimmilla vasta iän myötä, jyväskyläläinen Vaismaa kertoo.

Usein koulukeikat toimivat pienemmillä paikkakunnilla isoja paremmin. Tässä auttaa koomikon mukaan se, että oppilaat tuntevat toisensa paremmin – stand up -keikkaan kun kuuluu, että yleisöstä valitaan vuorollaan ihmisiä mukaan juttuihin, mutta se tehdään hyvällä maulla.

Stand up -koomikon silmät ja korvat ovat koko ajan auki uusille jutuille.

– Joskus tietyn tilanteen hauskuuden ymmärtää vasta jälkeenpäin, vaikka siinä tilanteessa tuntuu, ettei siinä ole mitään naurettavaa. Joskus päätän jo samalla hetkellä, että tästä teen jutun.

Stand up -keikan Urjalan yhtenäiskoululla tarjosi Lions club Urjala Linnattaret ja se kustannettiinPunainen sulka -keräyksen tuotoilla.

Lue lisää Urjalan Sanomista torstaina 15.2. tai digilehdestä jo keskiviikkona kello 19!