Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

”Veturia voi kurkata vaikka kesken tunnin”

Heli Lehtelä
Kylmäkosken koululaiset aloittivat maanantaina koulutiensä Akaanportin yritystalossa Toijalassa Kirkonkylän koulun mentyä sisäilmaongelmien vuoksi vuodenvaihteessa käyttökieltoon.

Luokkahuoneesta on mukava välillä kurkata komeaa veturia. Etualalla Mirko Lehtonen.

Heli Lehtelä
Kylmäkosken koululaiset aloittivat maanantaina koulutiensä Akaanportin yritystalossa Toijalassa Kirkonkylän koulun mentyä sisäilmaongelmien vuoksi vuodenvaihteessa käyttökieltoon.

– Parasta olisi tietysti ollut, että väistötilat olisi löydetty Kylmäkoskelta. Ei sellaisia kuitenkaan ollut saatavilla. Nyt kaikki 64 oppilasta ovat kuljetusoppilaita, rehtori Heli Hotti-Paananen kertoo.

Lapset eivät sen sijaan ole moksiskaan välimatkasta.

– Kivointa on, kun ei tarvitse kävellä kouluun, iloitsee Mirko Lehtonen.

Tokaluokan toinen valtti Akaanportissa on, että koska vaan ikkunasta voi kurkistaa upeaa veturia, joka on Toijalan ABC:n pihassa. Liikuntasalia lapset sen sijaan kaipaavat. Myös kiipeilyteline olisi kiva.

– Meillä ei tosiaan täälläkään ole nyt jumppasalia, rehtori toteaa ja toivoo, että Akaanportista saataisiin vielä irrotettua tiloja liikuntatunteja varten.

Toiseksi puutteeksi hän mainitsee ulkoilutilojen ankeuden. Akaanportin takapihalle on nyt aidattu turvallinen ulkoilualue, mutta piha on käytännössä tyhjä kenttä. Ruokavälitunnille lähteviä poikia ei pihan autius haittaa. Kiire on jo ulos, mutta käsillä on klassinen hanskaongelma: samannäköisiä käsineitä löytyy useita, mutta tietenkin pariton määrä. Lämmitettäviä käsiä on kuitenkin parillinen määrä.

– Emmeköhän me tänne pihallekin jotain kivaa saa järjestettyä. Asia on työn alla, rehtori toteaa toiveikkaasti ja lisää, että tärkeintä kuitenkin on, että koko koululle löytyi yhtenäinen ja terveellinen väistötila.

Lue lisää 11.1.18 Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo ke 10.1.18 klo 19 alkaen. Digilehteen pääset Urjalan Sanomien verkkosivun kautta.