Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Avaimia yrittäjyyteen jo lukiossa

Yrittäjyyskasvatus kuuluu Väinö Linnan lukion opinto-ohjelmaan. Alla lukiolaisten ajatuksia yrittäjyydestä.

Lukiolaiset saivat tietoa yrittäjyydestä My Way -seminaarissa suoraan yrityselämästä.

Yrittäjyyskasvatus kuuluu Väinö Linnan lukion opinto-ohjelmaan. Alla lukiolaisten ajatuksia yrittäjyydestä.

Lokakuun alussa Väinö Linnan lukiossa järjestettiin jo kuudetta kertaa My way -seminaari. Siellä kuulimme yritysmaailmasta ja saimme vinkkejä omaa tulevaisuuttamme varten. Puhujina olivat uutismedian julkaisupäällikkö Erkki Meriluoto Iltalehdestä, graafinen suunnittelija Kalle Oja omasta Kepponen-yrityksestään ja asiakkuuspäällikkö, markkinointiviestinnän asiantuntija Annamari Karjalainen Zeeland Family -yrityksestä.

Lukiomme entinen historian ja yhteiskuntaopin lehtori Jarmo Lehtinen oli mukana seminaarissa kommentoimassa puhujien esityksiä ja herättelemässä opiskelijoiden ajatuksia yrittäjyydestä. Hän rohkaisi meitä etsimään omaa tietämme sekä olemaan omia itsejämme.

Puhujien esityksistä kävi ilmi, että yrittäjyyteen on monia erilaisia reittejä, eikä menestykseen ole vain yhtä ainoaa tietä. Yrittäjyyttä ei ole vain yhdenlaista, vaan on monia mahdollisuuksia toimia yritysmaailman saralla. Seminaarissa huokui kannustava ilmapiiri ja kaikki kuuntelivat keskittyneesti puhujia. On hienoa, että lukiossamme kannustetaan yrittäjyyteen ja annetaan hyvät eväät tulevaan elämään.

Osana yrittäjyyskasvatusta lukion ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat pääsivät myös tutustumaan Meyerin telakalle Turkuun. Siellä meille oli järjestetty opastettu bussikierros, jossa telakan työntekijä esitteli yrityksen toimitiloja ja toimintaperiaatteita. Meillä oli mahdollisuus esittää koko kierroksen ajan kysymyksiä, joihin saimme hyvät ja asiantuntevat vastaukset. Oli mahtavaa päästä tutustumaan niinkin suuren yrityksen toimintaan.

Jatkossa lukiossa on suunniteltu opiskelijoiden palvelupäivää, jolloin he jalkautuisivat paikallisiin laitoksiin, esim. ulkoiluttamaan vanhuksia tai vaikkapa lukemaan heille lehtiä. Suunnittelu on vielä alkuvaiheessa, mutta päivä toteutettaisiin kevätlukukaudella tai viimeistään ensi syksynä.

Tekstin ovat kirjoittaneet Laura Oksanen, Jenni Toivola, Milla Pohjonen ja Senja Tallbacka Väinö Linnan lukiosta.