Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Urjalan yleisurheilukausi päätökseen

Satu Rajala
Urjalan Urheilijoiden yleisurheiluväki kokoontui perjantai-iltana yhtenäiskoululle juhlimaan kauden päättymistä. Mukana oli yhteensä lähes 140 urheilijaa, huoltajaa ja seuratoimijaa. Emilia Eskolan ja Johanna Vesakosken juontamassa gaalaillassa palkittiin menestyneitä ja aktiivisia urheilijoita ja innokkaita seuratoimijoita. Ohjelmassa oli myös Aseman alakoulun Minisaparot -voimisteluryhmä ja urheilijatyttöjen musiikkiesitys sekä Saksan leirikoululaisten hoitama kahvitarjoilu.

Kuvassa kaikki päättäjäisissä paikalla olleet UrjU:n urheilukoululaiset. Kuva: Satu Rajala

Satu Rajala
Urjalan Urheilijoiden yleisurheiluväki kokoontui perjantai-iltana yhtenäiskoululle juhlimaan kauden päättymistä. Mukana oli yhteensä lähes 140 urheilijaa, huoltajaa ja seuratoimijaa. Emilia Eskolan ja Johanna Vesakosken juontamassa gaalaillassa palkittiin menestyneitä ja aktiivisia urheilijoita ja innokkaita seuratoimijoita. Ohjelmassa oli myös Aseman alakoulun Minisaparot -voimisteluryhmä ja urheilijatyttöjen musiikkiesitys sekä Saksan leirikoululaisten hoitama kahvitarjoilu.

Sarjojen parhaat valittiin tänäkin vuonna kesän aikana piirinmestaruuskisoista kerättyjen sisulisäpisteiden perusteella. Pisteitä kertyy maastojuoksuista, otteluista, kävelyistä, viesteistä, sisulisähuipentumasta ja maastoviestistä. Tämän vuoden pisterohmu oli P10-sarjan Elias Eskola, joka keräsi yhteensä lähes 70 pistettä. P13-sarjan Anselmi Jaatinen ja Eliaksen ikätoveri Toivo Lehtinen saavuttivat myös yli 50 pistettä. Sarjojen parhaina palkittiin T9 Fanni Paija, P9 Alexi Westergren, T10 Miina Paija, P10 Elias Eskola, T11 Aino-Maija Jaatinen, P11 Juuso Oksanen, T12 Lotta Paija, P12 Emil Jalo, P13 Anselmi Jaatinen, T14 Mette Karppanen, P14 Joona Paija ja T15 Laura Sanden. Lisäksi pokaalin saivat piirinmestaruusmitalistit Anni Mäkelä, Toivo Lehtinen, Mici Ojala, Akseli Leino ja Riikka Kataja.

Suomenmestaruuskisoissa kesän aikana kilpailivat T14-sarjassa Mette Karppanen, T15 Riikka Kataja ja Laura Sanden, N17 Peppi Pohjamies ja M22 Juuso Nuikka. Peppi ja Juuso saavuttivat pistesijat, Peppi ollen 800m:llä kuudes ja Juuso kuulassa viides. Heidät palkittiin hienoista saavutuksistaan lasipalkinnoilla.

Sisulisätytöksi valittiin Laura Sanden, joka on ollut aktiivisesti mukana urheilemassa aivan pikkutytöstä lähtien, osallistunut aina ahkerasti ja menestyksekkäästi kaikkiin kisoihin, myös seuraotteluihin ja piirinmestaruuskisoihin ja kerännyt niistä seuralle arvokkaita pisteitä. Lisäksi Laura on vuodesta toiseen kerännyt seuralle aivan huikean määrän euroja kunniakierroksella. Laura sai palkinnon myös tämän vuoden kunniakierroskeräämisestään.

Menestyjien lisäksi muistettiin myös aktiivisia ja kesän aikana kehittyneitä nuoria urheilijoita. Tämän palkinnon saivat Aliina Koivula, Julia Jalo, Viia Ojala, Siiri Pohjamies, Onni Mäkinen ja Kerttu Kumpulainen. Vanhemmista urheilijoista palkittiin loistavan asenteensa osoittaneet, tarvittaessa ksoihin lähteneet ja oman osuutensa hienosti hoitaneet Senja Tallbacka ja Joona Paija. Lisäksi jokainen paikalla ollut urheilukoululainen sai muistoksi kausimitalin.

Seuratoimijoista palkittiin tällä kertaa tulokkaina jaoston sihteerinä aloittanut Henna Paija sekä pienten urheilijoiden ohjaamisesta esimerkillisesti vastuuta ottanut Anna Laakso. Aktiiviset nuoret Miili Inomaa, Jenna Kajander ja Elli Maunuksela, jotka ovat ahkerasti ohjanneet ja auttaneet muissakin seuratöissä, saivat myös palkinnon toiminnastaan.

Vuoden toimitsijana palkittiin Anssi Mäkelä, joka toimii myös seuran puhenjohtajana. Anssi on ollut mukana seuran toiminnassa vuodesta 1985, joten takana on hieno seuratyön parissa tehty ura, jonka toivotaan jatkuvan vielä monia vuosia. Ahkeria ja aktiivisia toimitsijoita palkittiin myös muutamilla erikoispalkinnoilla. Näitä olivat Hiekkalaatikon kuninkaat -pituushyppytoimitsijat Pentti Mikkola, Harri Nikkilä sekä Reijo Koivu, Pilli ja pamaus -lähetystiimi Mika ja Sari Ojala sekä Iina ja Heikki Sulkanen, The voice of UrjU -kuuluttaja Tero Rajala, Toimistotiimi Eija Mero ja Satu Rajala, sekä Kipusikapusiputosi -seinäkiipeilyohjaaja Markku Leino. Lisäksi palkittiin Jokapaikanhöylä Kari Koivu, joka oli aktiivisesti toimitsijana siellä missä tarvittiin ja oman kentän lisäksi otti hienosti hoitaakseen myös seuran toimitsijatehtävät Ratinan sisulisähuipentumassa.

Mukana gaalassa oli myös kesällä kunniakierrokselle osallistuneita Reikonlinnan vanhuksia. Paikalla hoitajineen olivat Teuvo Sipilä, Elli Paavilainen, Meeri Saari ja Aino Lehtonen. He saivat muistoksi kunniakirjat.

Juhlan aikana luotiin myös silmäys tulevaan. Kaksi uutista oli ylitse muiden. Näistä toinen oli kilpakävelijä Aleksi Ojalan paluu juurilleen ja takaisin kasvattajaseuraansa Urjalan Urheilijoihin. Toinen oli se, että Urjalan Urheilijat on saanut järjestettäväkseen kauden 2018 Seuracup-finaalin. Tapahtuma tuo Urjalaan loko Suomen 15 parasta Mega-sarjan seurajoukkuetta kilpailemaan, joten syyskuun ensimmäinen päivä riittää Urjalan kentällä ja sen ympäristössä vilskettä. Nämä kaksi uutista tuovat lisäpotkua seuran toimintaan, unohtamatta tietenkään ahkeraa harjoitustoimintaa ja kesän kilpailuja.