Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Kylmäkosken kouluhanke valtuuston käsissä

Minna Mäkelä
Akaan kaupunginhallitus päätti tiistai-iltana pidetyssä maratonkokouksessaan esittää parin viikon päästä istuvalle kaupungivaltuustolle uuden koulun rakentamishankkeen käynnistämistä Kylmäkoskelle. Nykyisen, kelvottomaksi osoittautuneen, koulun seuraajaksi ajatellaan rakentaa uusi koulu kahdella miljoonalla eurolla sadalle oppilaalle. Koulu voisi olla nykyisen koulun läheisyydessä tai kauppakeskusta vastapäätä olevalla tontilla Sipilän alueella.

Anniina Joela pitää 150 000 euron summaa mahdollisena kerättävänä, sillä aikanaan Kylmåkosken kirkon korjaamiseenkin saatiin kerättyä kymmeniätuhansia.

Minna Mäkelä
Akaan kaupunginhallitus päätti tiistai-iltana pidetyssä maratonkokouksessaan esittää parin viikon päästä istuvalle kaupungivaltuustolle uuden koulun rakentamishankkeen käynnistämistä Kylmäkoskelle. Nykyisen, kelvottomaksi osoittautuneen, koulun seuraajaksi ajatellaan rakentaa uusi koulu kahdella miljoonalla eurolla sadalle oppilaalle. Koulu voisi olla nykyisen koulun läheisyydessä tai kauppakeskusta vastapäätä olevalla tontilla Sipilän alueella.

Akaaseen perustettiin kesällä Kirkonkylän koulun puolesta -yhdistys, jonka puheenjohtaja Anniina Joela uskoo vahvasti, että päättäjät ymmärtävät tilanteen, ja hanke lähtee liikkeelle.

– Jostain koulutilanteen pitää lähteä Akaassa korjaantumaan, hän sanoo.

Mikäli kouluhanke käynnistyy, yhdistys alkaa kerätä sitä varten rahaa. Kunnianhimoisena tavoitteena on saada kasaan kahdessa vuodessa 150 000 euroa. Rahalla kalustettaisiin koulu ja ehkä rakennettaisiin myös piha-aluetta.

Yhdistyksessä lasketaan, että uusi koulu voisi avata ovensa syyslukukauden alussa vuonna 2019.

Lue lisää Urjalan Sanomista 14.9.2017 tai jo tänä iltana digilehdestä kello 19 alkaen!