Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Uusi rukoushuoneyhdistys neuvottelee seurakunnan kanssa

Minna Mäkelä
Halkivahassa 1900-luvun alkumetreillä perustettu rukoushuonekunta alkaa olla tiensä päässä. Kesällä kylään perustettiin uusi rukoushuoneyhdistys, jonka perustajajäenet ovat rukoushuonekunnan kirkkoneuvoston kuusi jäsentä. Tarkoituksena on, että yhdistys neuvottelee Urjalan seurakunnan kanssa sopimuksen, jonka turvin Halkivahassa voidaan jatkaa seurakuntaelämää kuten tähänkin asti.

Jukka Näppilä ja Marko Vehmas sekä poikansa Eino Halkivahan kirkon pihamaalla.

Minna Mäkelä
Halkivahassa 1900-luvun alkumetreillä perustettu rukoushuonekunta alkaa olla tiensä päässä. Kesällä kylään perustettiin uusi rukoushuoneyhdistys, jonka perustajajäenet ovat rukoushuonekunnan kirkkoneuvoston kuusi jäsentä. Tarkoituksena on, että yhdistys neuvottelee Urjalan seurakunnan kanssa sopimuksen, jonka turvin Halkivahassa voidaan jatkaa seurakuntaelämää kuten tähänkin asti.

Yhdistyksen perustaminen tuli ajankohtaiseksi juridisista syistä. Rukoushuonekunnat ovat jääneet historiaan ja jäljellä olevia pidetään epävirallisina yhdistyksinä, jotka eivät voi enää olla sopimusten osapuolia.

Urjalan seurakunta on avustanut Halkivahan rukoushuonekuntaa vuosittain. Kun emoseurakunnan taloudellinen tilanne on käynyt koko ajan ahtaammaksi, sen päättäjät ottivat viime vuonna kantaa maksettavaan avustukseen.

Halkivahan rukoushuonekunta omistaa kirkon ja hautausmaan, jossa on myös sankarihautoja, huolehtii hautaamisesta kirkkomaalle sekä järjestää kirkossa jumalanpalvelukset.

Lue lisää 14.9.2017 Urjalan Sanomista tai jo keskiviikkona 13.9. klo 19 alkaen digilehdestä!