Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Suomenmestarin herätyskello soi aamukuudelta

Heli Lehtelä

– Kara on lohikäärmehevonen. Welsh -ponien sanotaan olevan kaukaista sukua lohikäärmeille, Tuuli kertoo. Kara virnistää kuin aikoisi syöstä tulta vakuudeksi.

Heli Lehtelä

Vahostentiellä, Honkolassa, herätyskello soi kukonlaulun aikaan. Tuore valjakkoajon suomenmestari Tuuli Liski herää aamukuudelta ehtiäkseen hoitamaan ja ruokkimaan sekä oman että kaksi hoitoponiaan ennen kouluun lähtöä.

– Olen sanonut Tuulille, että jos koulu ei mene hyvin, niin huvitukset loppuvat, toteaa Tuulin äiti Anne Liski.

Tähän mennessä huolta ei koulun suhteen ole ollut. Kaikki on sujunut leikiten, vaikka Anne epäileekin, ettei ole koskaan nähnyt Tuulia tekemässä läksyjä. Koulusta palattuaan nuori nainen nimittäin valjastaa ponit, kunkin vuorollaan, ja ajaa niiden kanssa. Tiistaisin hän aikoo lisäksi vetää Hessi-tallilla ponivaljakko- ja tarinatunteja lapsille.

– Nähtäväksi jää, miten paljon lukion alkaminen lisää koulunkäyntiin tarvittavaa aikaa. Lukujärjestys täyttyy matemaattisista aineista ja biologiasta, sillä suunnittelen opiskelevani eläinlääkäriksi lukion jälkeen, Tuuli kertoo.

Lue Tuulin viimeisimmät kisakuulumiset torstain 24.8. Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo 23.8. klo 19