Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Juhani Arajärvi sai muistolaatan ja juhlakuusen

Minna Mäkelä
Urjalalaisen itsenäisyyssenaattorin Juhani Arajärven syntymästä tuli tiistaina kuluneeksi 150 vuotta. Villamontiellä paljastettiin asian kunniaksi muistolaatta. Lisäksi kunnantalon viereen istutettiin erityinen juhlakuusi Arajärven kunniaksi.

Juhani Arajärvi syntyi Urjalassa, kun Suomessa elettiin katovuosia.

Minna Mäkelä
Urjalalaisen itsenäisyyssenaattorin Juhani Arajärven syntymästä tuli tiistaina kuluneeksi 150 vuotta. Villamontiellä paljastettiin asian kunniaksi muistolaatta. Lisäksi kunnantalon viereen istutettiin erityinen juhlakuusi Arajärven kunniaksi.

Arajärvi syntyi Villamon torpassa 25.7.1867. Pankinjohtaja, poliitikko ja ministeri kuoli marraskuussa 1941 Helsingissä. Hän oli yksi Suomen itsenäisyysjulistuksen allekirjoittajista sata vuotta sitten.

Muistolaatan Villamontiellä paljasti Erkki-Juhani Taipale. Hän on Arajärven kuudennen tyttären toiseksi vanhin poika.

Lue lisää Urjalan Sanomista 27.7.2017