kesä, pääkirjoitus (muokattu 27.10.2022) Urjalan Ylläpito

Kymmenen pyytä pivossa

Heli Lehtelä

Kesän tietää alkaneeksi, kun viikonloppuisin on tarjolla tuplasti enemmän tapahtumia kuin oma kalenteri vetäisi. Urjalalaisia hemmotellaan. Kuten edessäsi olevasta kesälehdestä ja sen liitteenä jaettavasta kunnan kokoamasta tapahtumakalenterista voit lukea, herkkuja on todella tarjolla jokaiseen makuun.

On konsertteja, urheilutapahtumia, tansseja, huutokauppoja, teatteriesityksiä, pop-up-tapahtumia, näyttelyjä ja tietysti kesäinen tori – vain muutamia esimerkkejä mainitakseni.

Kylänraittikin saa piristysruiskeen, kun odotetut mökkiläiset ilmaantuvat katukuvaan. Nyt nautitaan ja ladataan akkuja, kun on kymmenen pyytä pivossa ja toinen mokoma oksalla!

Myös kunnanvaltuusto ja hallitus ovat perinteisesti viettäneet kesätaukoa vähintään heinäkuun ajan.

Vielä hetken ajan kunnallispolitiikassa kuitenkin paiskitaan töitä olan takaa. Viime maanantain kunnanhallitus valmisteli uudelle valtuustolle esitykset lautakuntien jäseniksi ja muiksi
luottamustoimien haltijoiksi. Kuntalaisia pidetään jännityksessä, sillä nimet julkaistaan vasta maanantaina pidettävän uuden valtuuston järjestäytymiskokouksen jälkeen, kun varsinaiset päätökset on tehty.

Kunnanhallitus kokoontuu nykyisellä kokoonpanolla vielä kerran, tämän lehden julkaisupäivänä 1.6. valitakseen Urjalaan uuden hallinto- ja talousjohtajan Joonas Yliluoman seuraajaksi. Kun kunnallishallinnon pelimerkit on jaettu, on vastuunkantajienkin hyvä vetää henkeä ja orientoitua syksyn haasteisiin.

Vaikka tapahtumatarjonta houkuttelee viettämään koko kesän Urjalassa, varmaan moni meistä piipahtaa kesällä muuallakin – vaikkapa ulkomailla.

Mikäli Urjalan Sanomat kuuluu tavalla tai toisella osaksi juuri teidän kesäänne, ottaisimme mielellämme vastaan kuvia lukukokemuksistanne.

Luetaanko Urjalan Sanomien digiversiota mummolle ääneen omenapuun alla vai nautitaanko paperilehdestä lokoisasti Eiffel-tornin katveessa?

Jaa kokemuksesi meille kuvin toimituksen sähköpostiosoitteeseen. Julkaisemme kuvia pitkin kesää, mutta kaikkein herkullisimmat otokset säästämme julkaistaviksi marraskuussa ilmestyvään Urjalan Sanomat 100 vuotta -juhlanumeroon.

Aloitamme siis kesän antimien keräilyn talven varalle jo nyt, vaikka perinteisesti hilloaminen alkaa vasta loppukesästä.

Heli Lehtelä
heli.lehtela@urjalansanomat.fi