avustukset, nuutajärven kartano, nuutajärvi (muokattu 27.10.2022) Urjalan Ylläpito

Museoviraston avustusrahaa Nuutajärvelle

Museoviraston myönsi entistämisavustuksia kahteen kohteeseen Urjalaan. Puukonttorin ovien ja ikkunoiden korjaukseen myönnettiin 13 000 euroa. Nuutajärven kartanon päärakennuksen julkisivun maalaustöihin pellavaöljymaalilla tuli puolestaan 9 000 euron tuki.

Kaikkiaan Museovirasto jakoi 1 594 900 euroa rakennusten entistämisavustusta ja 11 100 euroa muinaisjäännösten hoitotukea. Entistämisavustusta myönnettiin 221 kohteelle ja keskimääräinen avustussumma on 7 216 euroa. Hakemuksia tuli kaikkiaan 448.

Museoviraston mukaan hakemuksia arvioitaessa huomioitiin kohteen kulttuurihistoriallinen arvo, suunniteltujen toimien vaikuttavuus ja hankkeen laatu säilyttävän restauroinnin hengessä. Avustuksia haettiin yleisimmin vesikatteiden korjaamiseen, julkisivujen kunnostamiseen ja ikkunoiden korjaamiseen.