Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Luja ote omasta rahasta

Minna Mäkelä
Lukiolaisia opastettiin tiistaina Urjalassa oman talouden hoitamiseen. Taina Pelkonen Volumista ja Veera Hahtala Pirkan opiskelija-asunnoista kävivät kertomassa, miten talouttaan voi hallita niin, etteivät raha-asiat aiheuta stressiä.

Veera Hahtala (vas.) ja Taina Pelkonen aloittelivat talousvalmennusta tiistaina Urjalan yhtenäiskoululla.

Minna Mäkelä
Lukiolaisia opastettiin tiistaina Urjalassa oman talouden hoitamiseen. Taina Pelkonen Volumista ja Veera Hahtala Pirkan opiskelija-asunnoista kävivät kertomassa, miten talouttaan voi hallita niin, etteivät raha-asiat aiheuta stressiä.

Ote omaan talouteen -valmennukselle on tilausta, sillä nuorista aikuisista 11 prosentilla on maksuhäiriömerkintä. Merkintä säilyy ihmisen riippana 2–4 vuotta sen mukaan, miten vakavista maksuhäiriöistä on kyse. Merkintä estää pahimmillaan työpaikan, asunnon ja lainojen saannin.

Kouluttajat kannattavat tulojen ja menojen kirjaamista, jotta selviää, mihin rahat oikeastaan hupenevat. Sillä tavalla voi alkaa tarvittaessa karsia myös turhanpäiväisiä ostoksia.

Tärkeää oman talouden hoitamisessa on myös osata ottaa vaikeat asiat puheeksi. Laskuja ei kannata jättää maksamatta, vaan niiden hoitamiseen voi ja kannattaa pyytää lisäaikaa, mikäli rahat ovat tilapäisesti loppu. Siten säästyy myös maksuhäiriömerkinnöiltä, joiden vähentämiseen valmennus pitkällä tähtäimellä pyrkii.

Lue lisää 11.5.2017 Urjalan Sanomista