Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Koululaiset oppivat elvytystä ja kertovat siitä myös kotona

Iiro-Pekka Airola
Suomen Punaisen Ristin ensiapukouluttaja Laura Muurinen kävi opettamassa Urjalassa Aseman koulun viitos- ja kuutosluokkalaisille, miten kovaa lattialla olevaa sydäntä voi painaa, kun harjoitellaan paineluelvytystä.

Paineltavan harjoitussydämen avulla saa tuntumaa paineluelvytyksessä vaadittavaan voimaan.

Iiro-Pekka Airola
Suomen Punaisen Ristin ensiapukouluttaja Laura Muurinen kävi opettamassa Urjalassa Aseman koulun viitos- ja kuutosluokkalaisille, miten kovaa lattialla olevaa sydäntä voi painaa, kun harjoitellaan paineluelvytystä.

Muurinen jättää luokkaa kohti kymmenen harjoittelusydäntä sekä jokaiselle oppilaalle kotitehtävän, jossa kukin vuorollaan vie yhden sellaisen kotiinsa ja opettaa myös perheenjäsenille paineluelvytystä.
– Tässä oppilaat pääsevät kokeilemaan elvytystä itse, se on hyvä juttu. On kiva idea, että he pääsevät kertomaan asioista myös kotiväelle, Aseman koulun rehtori Mervi Lumia sanoo.

Lue lisää 21.4. lehdestä