Maria Granni kertoo, että ensi syksynä Urjalassa ovat näkyvästi esillä koko Hämeen partiopiirin sudenpennut.
Urjan Varstat (muokattu 27.10.2022) Urjalan Ylläpito

Maria Granni on ollut partiossa jo 30 vuotta

Minna Mäkelä

Maria Grannista tuli äskettäin Urjan Varstojen uusi partiolippukunnan johtaja, kun Varstoissa päätettiin alkaa kierrättää tehtäviä, jotta osa pitkään toimintaa vetäneistä pääsi välillä hengähtämään.

Lippukunnanjohtaja vastaa sen taloudesta ja hallinnosta ja on partion kasvot – linkki ulospäin. Hänen tehtäviinsä kuuluu lisäksi tukea ohjelma- ja pestijohtajia heidän työssään. Ja kaikkien muiden johtajien tavoin partiossakin lippukunnanjohtajan pitää olla selvillä kaikesta, mitä omalla tontilla tapahtuu, sillä hän kantaa vastuun.

Urjan Varstoissa on jäseniä 99.

– Jäseniä on pitkään ollut sadan kahden puolen. Toiminta painottuu lapsiin, sudenpentuja ja seikkailijoita on eniten. Mukaan on lasten myötä tullut myös uusia aikuisia, mutta heitä saisi olla enemmänkin.

– Urjalassa ollaan nyt uuden edessä, kun meillä on uudet tilat, jotka eivät ole enää taustayhteisömme, seurakunnan, vaan olemme omillamme täällä Huhdissa. Yhteistyö seurakunnan kanssa kuitenkin jatkuu, kertoo Granni.

Lue lisää paikallispartiosta ja Maria Grannista 21.4.2017 lehdestä!